Uusimmat

Red Steel -ennakko (Wii)

11.08.2006 11:12 Muropaketin toimitus

Red Steel -ennakkoUbisoftin tuleva Red Steel vaikuttaa melko erilaiselta peliltä Wiin yksinkertaisten seurapelien joukossa. Miekkailua, räiskintää ja Japani-fiilistelyä sekoittava peli on ainakin aihepiiriltään pelaajien mieleen, mutta onko itse peli mistään kotoisin? Otimme asiasta selvää.

Ainakin Red Steelin tekijäkaarti vakuuttaa. Tuotantotiimin lehdistöpäällikkö Damien Moret listaa Pelaajalle:
– Muutama kaveri teki Ghost Recon: Advanced Warfighteria, aika moni Prince of Persia -trilogiaa, ja sitten on King Kongin, Raymanin ja muiden veteraaneja, Moret sanoo.

– Näin outoon projektiin haluttiin väkeä ympäri Ubisoftia. Sellaisia, joilla on vähintään kolmen vuoden kokemus ja paljon luovuutta.
Ubisoftin Red Steel kuuluu Wiin julkaisuvalikoimaan. Moret vakuuttaa, että työ on ollut hauskaa, mutta vaativaa.

– Tiimi aloitti kehitystyön pelkillä television kaukosäätimillä. Mitä tällaisella olisi kiva pelata, kysyimme. Siitä alkoi valtava ideavyöry. Päätimme heti, että meidän pitää tehdä jotain, mitä muut eivät, Moret jatkaa.

– Siksi emme halunneet tehdä sotapeliä, emmekä scifi-peliä – emmekä ainakaan sotascifipeliä!

Yakuza iskee

Lopulta tiimi keksi sijoittaa pelin japanilaisen mafian eli yakuzan koukeroihin.

Toimintaa pachinko-hallissa

– Yksi syy siihen oli myös ensikosketus Wii-ohjaimen prototyyppiin. Huomasimme, että pelaajan pitää liikkua tarkasti ja harkitusti, eikä vain hosua. Japanilainen zeniläinen keskittyminen on tärkeä osa pelissä pärjäämistä, Moret sanoo. Toinen syy on, että sillä tavalla mukaan saatiin sekä pyssyjä että miekkoja. Useampi tekijätiimin jäsen oli nimittäin halunnut tehdä miekkailupelin heti, kun tiedot Wiin erikoisesta ohjaimesta paljastuivat.

– Yakuzahan käyttää oikeastikin miekkoja yhä, muistuttaa Moret ja näyttää lehtileikettä uutisesta, jossa japanilaiset mafiosot selvittelivät välejään katanoilla.

Kolmantena syynä Japani antoi tiimille mahdollisuuden opettaa pelaajaa. Koska pelihahmo saapuu Tokioon ummikkona Yhdysvalloista, pelaajan voi lähettää tarinan puolesta sekä miekkamestarin että kovan pyssygangstan oppiin.
Samalla opitaan yakuzan moraalikoodistoa: sivullisia ei saa tappaa, ja yllättäen vihollistenkin haavoittaminen tai riisuminen aseista tuottaa parempia tuloksia kuin kaikkien pistäminen kylmäksi. Henkiin jääneet tuovat hahmolle kunnioitusta, kun maine leviää yakuza-klaanien keskuudessa.

– Jos yakuzan jäsen tappaa sivullisen todellisessa maailmassa, hänet pakotetaan menemään ilmoittautumaan poliisille, Moret kertoo tekijöiden selvityksien tuloksia.

Uusia ideoita

Pelimekaniikan näkökulmasta Wii-ohjauksen lisäksi tekijöillä on taskussa muutama mielenkiintoinen idea.
– Pelaajaa palkitaan, kun hän taistelee kontrolloidusti. Kun ihmistä ammutaan käteen tai jalkaan, ei hän enää yleensä jatka taistelua – tappio täytyy hyväksyä. Näin ladataan mittaria, jolla aktivoidaan pysäytystila, Moret selittää.

Miekkailuharjoittelua

– Silloin aika pysähtyy ja pelaaja voi tähdätä vihollisiin rauhassa. Kun aika käynnistyy uudestaan, kaikki osumat tapahtuvat samanaikaisesti. Se on komean näköistä.

Myös pelin tyyli ilahduttaa. Pelimaailma on täynnä kirkkaita neonvaloja, tyylikkäitä japanilaisia ravintolainteriöörejä ja muita Tokioksi tunnistettavia paikkoja. Värejä tunkee silmille valtavasti. Vaikutteita udellessa Moret vastaa lyhyesti.

– Kill Billin ykkösosa. Siinä osa Japania on kuvattu tehokkaasti ja yksinkertaisesti. Siihen me pyrimme – mutta emme samaan määrään verta. Red Steelin on tarkoitus olla hauskaa, ei splatteria.

 

Tekijä: Ubisoft Paris

Julkaisija: Ubisoft

Pelikoneet: Wii

Julkaisuaika: syksy 2006