Uusimmat

Spongebob Squarepants: Creature from the Krusty Krab (GC, PS2, Wii, Xbox)

11.12.2006 13:00 Miikka Lehtonen

SpongebobHyvän lastenpelin tärkein raaka-aine: älä aliarvioi yleisöäsi. Parhaat lastenpelit ovat haastavia, viihdyttäviä ja kiinnostavat niin nuoria pelaajia kuin näiden vanhempiakin. Aiemmat Spongebob Squarepants -pelit ovat täyttäneet tämän vaatimuksen, joten odotukset Creature from the Krusty Krabin suhteen olivat positiiviset. Toisin kävi.

Huonon lastenpelin resepti? Jatkakaa lukemista.

Edellinen Spongebob Squarepants -peli, Battle for Bikini Bottom, oli pikkumukava ja nokkela tasohyppelypeli, jota vanhemmatkin jaksoivat pelata lastensa kanssa. Creature from the Krusty Krab ei ole. Peli on liian tylsä ja helppo vanhemmalle yleisölle. Helppo se on nuoremmillekin, enkä usko että tympeät kentät inspiroivat sen enempää nuorempiakaan. Näin pahalla kohdeyleisön aliarvioinnilla peli jättää kaikki mahdolliset pelaajat kylmiksi.

Spong

Spong 2Yhtenäisen, toimivan pelikonseptin sijaan peli sekoittelee ideoita ja vaihtelee pelityyppiä lähes kentän välein. Peli alkaa tylsällä ja liian pitkällä autoiluosuudella, josta siirrytään meritähden supersankarifantasiaan ja siitä eteenpäin uusiin kisoihin ja lento-osuuksiin. Kaikkia alipelejä yhdistää liiallinen helppous ja kaikenlainen inspiraation puute. Peliin on kopioitu lähes sellaisenaan osioita paremmista peleistä, mutta kukaan ei ole pysähtynyt miettimään, miksi alkuperäiset pelit olivat niin suosittuja.

Tarkoituksena olisi kerätä Spongebobilta varastetun auton osat takaisin, jotta … rehellisesti sanoen tässä kohtaa juonta aivoni siirtyivät virransäästötilaan, joten tavoitteena voi mahdollisesti olla vaikka maailmanrauha. Kyseessä on kuitenkin unimaailma, mutta tästäkään ei oteta potentiaalia irti. Missä on luova hulluus, missä mielikuvituksen villi liito?

 

Bisneslinjalla

Tekniseltä toteutukseltaan peli on asiallinen, mutta puiseva. Grafiikka sopii unimaailman happotrippi-tyyppiseen meininkiin, mutta ei varmasti tee keneenkään vaikutusta loistollaan. Vielä ikävämmin kaikki kentät ovat täysin lineaarisia, joten tutkimisen iloa ja salaisuuksien etsimistäkään ei löydy. Sama linja pätee muuallekin. Yksinkertaiset kontrollit oppii kyllä hetkessä, mutta toisaalta syvyyttä ei ole lastenallasta enempää. Ei ihme, sillä pääasiallinen tapa pelata on rämpyttää paria nappia, kunnes jotain tapahtuu.

Spong 4

Ero aiempiin Spongebob-peleihin on valtaisa. Nokkela huumori, luova pelisuunnittelu ja hyvät vibat loistava poissaolollaan. Kun nämä riisuu pois, jäljelle jää vain kostea pesusieni. Sillä voi pyyhkiä vaikka kyyneleensä siinä vaiheessa, kun tajuaa maksaneensa hyvää rahaa näin selkeästä ja räikeästä rahastusyrityksestä. Antakaa vastalause huonoille peleille, ostakaa joku sarjan aiemmista osista.

Tekijä: THQ
Julkaisija: THQ
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox, Wii, GameCube
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.thq.com/games/gameinfo.php?id=1245&upc=46096