Uusimmat

Afterburner lukitsee ohjuksensa PSP:hen

11.10.2006 14:39 Miikka Lehtonen

Afterburner tulee taasVaihteeksi hyviä uutisia PSP-pelaajille. Sega on päivittämässä rakastettua Afterburner-kolikkopeliään uudelle vuosituhannelle. Asialla on lupaavalta kuulostava tiimi ja hommassa tuoksuu tekemisen meininki.

Netissä kiertäneet huhut osoittautuivat todenmukaisiksi, sillä Sega vahvisti eilen kehittävänsä uudistettua versiota ilmasotapelistään PSP-käsikonsolille. Segan mukaan kehityksestä vastaa Planet Moon, jonka riveistä löytyy legendaarista väkeä. Firman työntekijät ovat nimittäin aiemmin vastanneet MDK:n, Giants: Citizen Kabuton ja Armed & Dangerousin kaltaisista peleistä.

Afterburner kaikessa nostalgialoistossaanPlanet Moon lupailee peliin 19 modernia lentokonetta, pitkää tarinaa ja mahdollisuutta co-op-toimintaan langattoman verkon kautta. Tiimin mukaan peli tähtää tarjoamaan pelaajille upeaa grafiikkaa, vauhdin hurmaa ja paljon räjähdyksiä.

Segan luoviin pomoihin kuuluva Matt Woodley on innoissaan. Hänen mukaansa Afterburner on ”mahtava esimerkki klassisimpien SEGA-pelien päivittämisestä nykyiselle pelaajasukupolvelle”.

Planet Moonin toimitusjohtaja Bob Stevenson puolestaan kehuu, miten PSP:lle kehittäminen on antanut tiimille mahdollisuuden ideoida moninpelin, kustomisaation ja ”yliampuvan” toiminnan alueilla. ”Lisäksi PSP on selkeäst kannettavampi kuin alkuperäinen kolikkopelikaappi”, Stevenson vitsaili.

Alkuperäinen peli oli aikansa parhaita adrenaliininirroittajia ja jäi varmasti kaikkien pelaajiensa mieliin. Jää nähtäväksi, miten hyvin uusi versio onnistuu vangitsemaan alkuperäispelin fiiliksen tai yritetäänkö edes moista. Tiimin luoviin kykyihin homman ei pitäisi kaatua, sillä jokainen Planet Moonin aiempia pelejä pelannut tietää niiden olevan oppikirjaesimerkkejä luovasta hulluudesta ja mielettömästä toiminnasta.

Peli on määrä julkaista jo keväällä 2007, joten ilmailufanien odotus ei ole pitkä.

Uusintaversiot nostalgiahiteistä - hyvä vai huono homma?

Katso tilanne vastaamatta