Alien Isolation tarjoilee myös pelattavia kohtauksia alkuperäisestä Alien-elokuvasta, alkuperäisillä näyttelijöillä

14.07.2014 17:13 | Jukka O. Kauppinen

Jos nostetaan pöydälle yksi peli, jota odotan oikein kovasti ja innolla, niin eiköhän se ole Alien Isolation. Siinä on kaikki kohdallaan. Se on kunnon kovaa scifiä, se jatkaa upean klassikkoleffan hengessä, tuntuu hyvältä ja tekijät ovat ihan pipareina projektiinsa. Ja tiedättekös: vaikka peli sijoittuukin Alien- ja Aliens-leffojen väliin, niin se sisältää myös ripauksen siitä upeasta elokuvien elokuvasta, Alienista.

Ei tosin sisäänrakennettuna. Mutta Creative Assemblyn väki tekee peliin ladattavan lisärin, joka sisältää kaksi kohtausta Alien kahdeksas matkustaja –elokuvasta. Tarkemmin sanoen, kaksi tehtävää.

Ja kun tehtävien ääninäyttelijätkin ovat niitä ihan oikeita, aluperäisiä hahmoja Alien-leffasta, niin tätä lähemmäs alkuperäisen teoksen tunnelmaa ei voi päästä.

Mukana ovat näet Sigourney Weaver (Ellen Ripley), Tom Skerritt (Dallas), Veronica Cartwright (Lambert), Harry Dean Stanton (Brett), Yaphet Kotto (Parker) ja Ian Holm (Ash).

Alkuperäisnäyttelijöiden paluu elokuvahistorian hienoimman avaruuskauhun juurille 35 vuoden jälkeen onkin jotain niin älyttömän hienoa, että ainakin minulta loppuvat jo sanat kesken. Keskityn vain tärisemään innosta.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Mutta sitten se kiero juttu. Alien-tehtävät aukeavat vain ennakkotilaajille. Ilkiöt. Kehtaavatkin houkutella meitä heikkoja tällä tavoin.

Veikkaisin, että sekä Crew Expendable- että Last Survivor –tehtävät julkaistaan joskus kuukausien kuluttua pelin ilmestymisestä maksullisiksi latauksiksi, mutta näin alkuvaiheessa ne saa vain ennakkotilauksen kautta. Ja nimenomaan pohjoismaisen kauppaversion ennakkotilaamalla. Digiennakoita ei lasketa. Kantsii siis miettiä mitä ja mistä tilaa, jos haluaa kokea Nostromon hetimiten.

Alien Isolation julkaistaan kaikille alustoilleen 7. lokakuuta.

Lisätietoja: http://alienisolation.com/

Lisää aiheesta

Alien Isolation –haastattelu: ”halusimme tehdä pelin, jollaista kukaan ei ole vielä tehnyt” [osa 1]

”Moni Alien-peli on silkkaa toimintaa. Paljon ammuskelua ja aseita, mutta Alien-maailmaan sijoittuvia selviytymispelejä ei ole juuri tehty. Sellaista etsiessämme meidän täytyy mennä kaukaiseen historiaan, Commodore 64:n aikakauteen. Mutta nyt me saimme mahdollisuuden tehdä haluamamme pelin, eikä onneksemme kukaan muu ollut tekemässä samaa.”

Alien Isolation –ensikosketus – kahdeksannen matkustajan paluu [osa 1] 

Creative Assemblylle Alien Isolation on iso peli. Iso Peli. Projekti, johon firma tarttui aivan omanlaisella otteellaan. ”Tästä tulisi oikein kunnon seikkailu. Pelottava peli, joka huokuu joka pikselillään Alien-henkeä.”

Muropaketin uusimmat