Uusimmat

Domen arvosteluviikko 18/2011: testissä peli joka viikonpäivälle

09.05.2011 19:45 Jukka O. Kauppinen

Domen peliviikko oli toukokuun ensimmäisellä viikolla vilkas. Arvostelussa oli näet kaikkiaan seitsemän peliä.

Domen testissä:

  • Dishwasher: Vampire Smile (Xbox 360)
  • Dreamcast Collection (Xbox 360)
  • Fantastic Pets (Xbox 360)
  • Pokemon White (DS)
  • Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)
  • Tomb Raider Trilogy (PS3)
  • Zhu Zhu Pets Featuring The Wild Bunch (Wii)

Dishwasher: Vampire Smile (Xbox 360)

Indie-pelin leiman saavat pelit jakautuvat pääosin kahteen leiriin. Ensimmäisessä leirissä ovat viestin varaan pohjautuvat pienet taidepelit, jotka yrittävät viestittää jotain syvällistä elämästä. Toisessa ryhmässä ovat ihan kursailematta peleiksi tehdyt pelit, jotka heittävät kaiken erinomaisen pelattavuutensa varaan.

The Dishwasher ja sen jatko-osa edustavat eittämättä kakkostyyppiä. Tarina on yhdentekevä, grafiikoista voi olla montaa mieltä, mutta pääpaino on sulavassa ninjailussa.

 

Dreamcast Collection (Xbox 360)

Voi Segaa. Dreamcast oli monella tapaa aikaansa edellä, mutta kapsahti pahankertaisesti  kuuseen ison pahan Sonyn alla. Siihen aikaan sitä vähän ihmetteli, että miten näin hyvä pelitarjonta ei riittänyt, vaikka Sonylla ei ollut pistää Segaa vastaan kovinkaan kummoisia pelejä. Tästä on nyt vähän yli vuosikymmen.

Dreamcast Collectionin sisältää rutkasti hyviä pelejä. Ainakin teoriassa. Vaan kuinkas  kävikään! Kokoelman peleistä ainoastaan yksi on sellainen, josta pystyy tänä päivänä nauttimaan täysin siemauksin.

 

Fantastic Pets (Xbox 360)

Söpöily ja kaiken maailman ötököiden rapsuttelu on tie penskojen sydämeen, ajateltiin Microsoftilla, ja niin syntyi Kinectimals. Oikeaanhan he osuivat, kun tuloksena kerran oli yksi Kinectin laihan julkaisutarjonnan valopilkuista.

Helppoa tietä menestykseen etsivä kiveää polkunsa kopioimalla. Sama ajatus, yksi oma idea ja jo luulisi kassakoneen kilisevän. Onhan hellittävinä nyt lauma mitä erilaisimpia fantasiaotuksia.

 

Pokemon White (DS)

Taskuhirviöt ovat levittäytyneet kaikkialle aina lelukaupoista elokuviin ja televisiosarjoihin, mutta kaiken keskiössä ovat olleet aina pääsarjan pelit. Niitä varten suunnitellaan uudet otukset, joiden ympärille kaikki myöhemmät sivujulkaisut ja krääsä rakennetaan.

Pokemon Black & White edustavat tämän maailmanlaajuisen ilmiön viidettä sukupolvea. Ne tuovat mukavasti toivottuja uudistuksia, jotka tuovat paikoillaan junnanneeseen pelisarjaan hieman uusia tuulia.

 

Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)

Aikana, jolloin Forza Motorsport 2 oli kehittänyt pikantin puun maun ja Gran Turismo 5 oli vielä unta vain, EA teki mielenkiintoisen aluevaltauksen. Shift-lisänimellä ryyditetty Need For Speedin brändi otti talla pohjassa pesäeroa arcade-juuristaan ja rynnisti kohti vakavampien autopelien ystävien sydämiä.

Hämmästyttävän kaunis, äänekäs ja värikylläinen Need For Speed Shift lupasi audiovisuaalisen rock & roll -show’nsa vastapainoksi lyijyannoksen realismia.

Ikävä kyllä konepellin sisus ei vetänyt vertoja pintakiillon tasolle. Ensimmäinen Shift teki monta asiaa oikein, mutta kärsi ikävistä lastentaudeista. Pääasiallinen kritiikin kohde oli omituisen painoton ja liukasliikkeinen ajotuntuma, jonka kansainvälinen pelilehdistö sittemmin risti termillä ”buttery”, voinen. Ristiriitaisen vastaanoton saanut Shift oli kuitenkin sen verran huomattava virstanpylväs, että ensiosan tehtaillut Slightly Mad Studios sai mahdollisuuden kypsytellä sarjalle jatko-osan.

 

Tomb Raider Trilogy (PS3)

Tomb Raider -pelejä on tehty vuosien mittaan nyt kymmenen kappaletta, kahden eri pelitalon tekemänä. Square Enix on koonnut niistä kolme kappaletta PlayStation 3:lle julkaistuun Tomb Raider Trilogy HD -kokoelmaan.

 

Zhu Zhu Pets Featuring The Wild Bunch (Wii)

Rikastuminen on helppoa. Ei tarvitse kuin keksiä idea söpöistä robottihamstereista. Sitten palkataan muutama kiinalainen tuotantolinjalle ja miljoonat suorastaan tulvivat tilille. Zhu Zhu Pets on juuri tällainen ilmiö.

Megasuosittujen lelujen siivellä kelpaa myydä vaikka lisenssipeliä. Näin, kirosana on mainittu. Kun ennakko-odotukset on asetettu sopivasti lattiatasoon, on aika tarkistaa, sopiiko peli edes kohderyhmälleen.

Kuulumia artikkelirintamalta

Child of Eden on jotain uskomattoman kaunista

Japanilaisen Q Entertainment -studion Ubisoftille työstämää Child of Eden -peliä on odotettu sen julkistuksesta lähtien malttamattomasti. Muun muassa Rez-, Rez HD- ja Space Channel 5 -pelit tehneen Tetsuya Mizuguchin seuraava luomus vaikuttaa ainakin kuvien ja kuullun perusteella joltain aivan uskomattomalta ja erilaiselta.

Kun Ubisoft toimitti pelistä valtaisan kasan uusia, videoita ja informaatiota, niin eiväthän räiskintänälkäiset pelimiehet voineet vastustaa digitaaliseireenien kutsua. Katso kuva, nauti videosta, sukella Child of Edenin maailmaan.

SOCOM Special Forces – haastattelussa pelin pääsuunnittelija

Zipper Interactiven tekemä SOCOM: SPecial Forces -taktiikkaräiskintä julkaistiin PlayStation 3:lle äskettäin. Kuulun SOCOM-sarjan uusin teos sijoittuu Aasiaan, yllättävän vallankumouksen pyörteisiin joutuneen maan sisällissotamaiseen kurimukseen.

Dome tapasi pelin pääsuunnittelija Travis Steinerin, joka kertoo pelin olemuksesta, tekoälystä, tarinasta ja muutakin kiintoisasta.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta kiintoisin juttu oli lukijoiden mielestä suomalaisen Outland-pelin arvostelu Tero Lehtiniemeltä, 58 prosentin äänisaaliilla. Tiukasti toiselle sijalle kipusi Heikki Takalan testaama nyrkkeilypeli Fight Night Champion 42 prosentillaan.

Dissidia 012 Final Fantasy (PSP)

Fight Night Champion (PS3, Xbox 360)

Outland (PS3, Xbox 360)

Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat