Uusimmat

EA sai/ei saanut seuraavan Xboxin prototyyppiä

10.05.2011 13:44 Jouni Mäki-Panula

Pelialan liikkeet ja huhujen kiertämisen nopeus ovat joskus lystikästä seurattavaa. Etenkin kun liikkeellä on niin kuumia huhuja, että niiden perään sinkaistaan hirmuista kyytiä kiistämään kaikki.

Tapahtui muutama päivä sitten: villit huhut väittivät, että Microsoft on aloittanut seuraavan sukupolven Xbox-konsolien varhaisten prototyyppien jakelun luotettaville yhteistyökumppaneilleen.

Ensimmäisten joukossa Xbox 360:n seuraajan kehitysversion sai Electronic Arts, jonka kehittäjien väitettiin vuotaneen tietoja laitteesta. Näiden mukaan kyseessä oli vasta varhainen prototyyppi, jolla ei ole lainkaan varsinaisesti omaa koteloa. Sen sijaan konsoli on pakattu PC:n kuoriin, mikä ei toki estä pelikehittäjiä testailemasta uutta rautaa.

Heti perään EA riensi kuitenkin kiistämään huhut virallisesti.

” Tämä tarina on täysin sepitteellinen – 100-prosenttisesti epätosi”, kommentoi EA:n edustaja Jeff Brown.

Myös analyytikot pitävät väitettä uudesta konsolista hämmentävänä. Microsoft on juuri lanseerannut Kinectin, jonka odotetaan pidentävän Xbox 360:n elinkaarta vuosilla.

Tarinan mukaan uusi Xbox olisi lanseerattu jo loppuvuodesta 2012. Tällä hetkellä ainoastaan Nintendo on julkaisemassa uutta konsolia edes lähivuosina.

Lue myös

Child of Eden on jotain uskomattoman kaunista

Sims Medieval (Mac, PC)

Tomb Raider Trilogy (PS3)

Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

Muropaketin uusimmat