Uusimmat

Huhut höpöä – Oculus Riftistä tulossa vain yksi versio

03.11.2013 10:00 Juho Anttila

Pelaamisen tulevaisuudeksikin nimettyjen Oculus Rift – virtuaalitodellisuuslasien kuluttajaversiota odotetaan ilmestyväksi jo ensi vuonna. Hypen vähitellen kiihtyessä myös huhumylly laitteen ympärillä käy kuumana. Viimeisimpien huhujen mukaan laitteesta olisi tulossa kaksi versiota, yksi PC:lle ja yksi Android-laitteille.

Laseja kehittävän Oculus-yrityksen toimitusjohtaja Brendan Iribe ampuu kuitenkin moiset arvailut alas. Ensivaiheessa tullaan julkaisemaan tasan yksi Oculus Rift -versio, joka toimii useammalla eri alustalla. Pöytäkonerintamalla tuetaan Windowsia, Macia ja Linuxia ja samanaikaisesti yritys tutkii myös mahdollisuuksia laajentaa tukea mobiililaitteisiin.

Oculus Rift tulee tukemaan Android-laitteita jo julkaisuaikana, mutta kokemus ei ensivaiheessa ole toki samalla tasolla kuin pöytätietokoneilla. Myöskään Android-laitteille tarkoitettua Oculus Rift -kehitystyökalupakettia joudutaan vielä odottamaan hetken aikaa. Brendan Iribe lupaa kuitenkin, että ihmiset tulevat hämmästymään nähdessään, minkälaisen kokemuksen Oculus Rift tarjoaa myös mobiililaitteilla.

Lähde: Engadget

Lisää aiheesta

Avegant luo haastajaa Oculus Rift -virtuaalilaseille

Rautamiehet: Oculus Rift

Tuleeko virtuaalitodellisuudesta lopultakin totta? Dome testaa!

Muropaketin uusimmat