Logitechiltä valaiseva näppäimistö

19.08.2010 10:28 | Jukka O. Kauppinen | 207

Logitech tuo kauppoihin sykähdyttävän valoisan näppäimistön, jonka jälkeen tietokoneen ääressä loistaa muukin kuin näyttö ja tuunatut ledivalot. Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 näet säätää taustavalojensa voimakkuutta ympäristön valaistuksen mukaan. Lisäksi sen liikkeentunnistimet sytyttävät automaattisesti, kun kädet lähestyvät näppäimiä.

Taustavalo sammuu käsien etääntyessä näppäimistöltä ja näin akunkesto pitenee. Logitech K800 toimii 10 päivää ilman akun lataamista ja näppäimistöä voi käyttää langallisena samaan aikaan, kun se lataa akkujaan microUSB-kaapelin välityksellä.

K800 hyödyntää PerfectStroke-näppäintekniikkaa, jonka ansiosta kirjoittaminen on sujuvaa eikä naputus häiritse. Incurve-näppäimissä on sormenpäille sopiva kovera muotoilu.

Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 tulee saataville syyskuussa 2010 99 euron hintaan.

Lisätietoja: http://www.logitech.com/en-roeu/keyboards/keyboard/devices/7288

 Lue myös

Arvostelu: Endless Ocean 2 (Wii)

Dragon Age 2 saapuu ensi maaliskuussa

Matkalla Minecraftin maailmassa

Voita Mafia II -skabassa käsiraudat ja muutenkin huima mafia-tuotepaketti

Keskustelu

@11
Et tainnut lukea siitä eteenpäin yhtään?
”näppäimistöä voi käyttää langallisena samaan aikaan, kun se lataa akkujaan”
Hyvin todennäköistä että sisältää samaa tekniikka, jota aikaisemmin uutisoitu G700 käyttää.

Kiinnosti siihen asti kunnes tuli sana langaton tekstissä eteen…

eikai näin kalliita HTPC romppeiks, ei ole edes trackballia ( hiiri ominaisuutta )
tieteki jos pätäkkää löytyy :P

Hyvältä näyttää! Ehkäpä seuraaja nykyselle illuminated-näppikselle.

Näppäimistön nopea näppäily on lihasmuistista kiinni, eikä sillä pitäisi olla mitään tekemistä valon kanssa. Toki valoista voi olla hyötyä jos lihasmuisti ei ole vielä tarpeeksi harjaantunut, joten tämä on varmaan valojensa puolesta hyvä niille henkilöille jotka eivät räpellä sitä näppäimistöä ihan jatkuvasti. Lihasmuistin kehittymisessä kuitenkin menee aikaa, eikä sitä sulavaa kymmensormi näpytystä ihan helposti siellä ala-asteellakaan opi jos pelkästään tunneilla harjoittelee.

Itsellä rupee tulemaan typoja jos näpytän jollain muulla kuin omalla näppäimistöllä, jolloin sormien liikerataa joutuu hieman muuntamaan riippuen näppäinten etäisyydestä ja painalluksesta. Tai jos sormet on jäässä!

Kun ei käytä kymmensormijärjestelmää, vaan omaa versiotaan siitä (joka on muuten paljon joustavampi ja jolla kykenee nopeampiin wpm:iin), voi toisinaan olla vähän vaikea hakea sitä oletusasentoa. F- ja J-kirjaimissahan on pienet kohoumat, joilla kymmensormijärjestelmää käyttävä löytää paikkansa, mutta kun itsellä tuppaa olemaan oikea käsi lähempänä K:ta laajemman ulottuvuuden (ja pöydän ahtaudesta johtuvan asennon) vuoksi. Noh, ei sitä useimmiten valoa tarvitse, mutta toisinaan on kiva löytää se oikea näppäin katsomalla, ettei tarvitse ruveta päättelemään J:n tai F:n kautta.

Tuo Logitechin näppis tosin vaikuttaa vähän karkilta. Ei näppäimistön oikeastaan koko huonetta tarvitse valaista ja joku automaattinen säätö ja liikesensorit ovat vähän turhaa tauhkaa. Langattomuus myös hämää, kun väittävät ettei muka ole nähtävää viivettä, mutta kyllähän niissä aina perkele on! Tosin tähän asti olen aina ollut tyytyväinen Logitechin laatuun.

@4
Täysin samaa mieltä. En itekkään kato koskaan näppistä, mutta kuitenki kun pimeä tulee ja näppis katoaa näkyvistä niin virheitä rupee tulemaan. Outoa eikö?

Ongelma kuitenkin poistuu heti kun laittaa taustavalon / kattovalon päälle.

3. Kyllähän se sen tekee, mutta vaikka itse osaan järjestelmän, niin koko homma menee käteen kun en ”näe” näppistä, vaikka normaali oloissa katson vain näyttöä enkä näppistä. Jostain syystä vaan kun äärinäön kentästä katoo näppis niin alkaa virheitä tulemaan. Sama kun pistän silmät kiinni.

En silti kyllä pistäisi akkumalliseen näppikseen valoja…

Miksi ihmeessä kukaan haluaisi näppäimistön, joka välkähtelee päälle joka kerta, kun sillä yrittää kirjoittaa jotain? Vaikuttaa lähinnä häiriötekijältä.

”No jotta näkee, missä mikäkin näppäin on!”

Sitä tässä vain mietin, että eikös kymmensormijärjestelmää opeteta tätä nykyä jo ala-asteikäisillekin.

Ei hullummat ominaisuudet näppiksellä, onkin juuri sellainen, mitä meikku tarvitsisi.

wau, hieno HTPC näppis ehdottomasti! Halvempi toki saisi olla, mutta noilla ominaisuuksilla 99e on nykyhinnoissa ihan ok.

Muropaketin uusimmat