Odotettu No Man’s Sky ilmestyy kesäkuussa

04.03.2016 12:00 | Miikka Lehtonen | 2069

No Man’s Sky on tämän hetken odotetuimpia pelejä, eikä suotta. Hello Gamesin avaruuspeliä on demottu useilla messuilla eikä ylipuheita ole säästelty. Suunnaton galaksi odottamassa tutkijoitaan, proseduraalisesti luotuja planeettoja, eläinrotuja ja ties mitä muuta. Suuri seikkailu ja onnistuessaan ehkä todellinen klassikkopeli. Mutta koska se ilmestyy? Sitä tietoa moni on odottanut, ja eilen se paljastettiin.

No Man’s Sky nähdään PC:llä ja PlayStation 4:llä kesäkuussa 2016. Tarkemmin sanottuna jenkit saavat oman pelinsä 21.6. kun taas eurooppalaisten avaruusseikkailu alkaa 24.6.

Keskustelu

Artikkelin kirjoittaja ei suotta tätä peliä hehkuta; suosituimpien youtube kanavien katselut ovat miljoonia, pelillä on useita facebook fanisaitteja ja kuitenkin pelin luoja,

Hello Games on paljastanut tarkoituksella vain osan pelistä, josta kaikki videot ovat vain todellista pelikuvaa. Ja aikas hienoja ovatkin vaikka useissa vain matala resoluutio.

Tämä peli on laajuudessaan käsittämätön, samoin kuin se että jokainen planeetta (18 triljoonaa) on luotu kaikkineen matemaattisten mallien pohjalta, joten edes pelin tekijät eivät tiedä millaisia planeettoja, eläimiä, aseita, aluksia, rakennuksia jne pelaajille tulee vastaan. Star Trek (first gen), ”to boldly go where no man has gone before” todellä pätee.

Joo, olen aivan liekeissä pelistä, sen luomasta yhteisöstä, kokemuksien jakamisesta jne.

Tuleeko VR tuki pelille, varmasti, elo-lokakuussa Playstation VR boostaa peliä uuteen ulottuvuuteen, sitä ennen pc versiot HTC ja Oculus voivat myös saada tukea. Pelin tekijät ovat kaikkia em testanneet.

Uus Pleikka Neo ehkä tulee No Mans Sky bundlella ja VR laseilla, rahaa menee, mut sen väärtti.

Peliversioista PC:lle perusversio ja Explorer versio, jossa jopa aluksen pienoismalli, saatavissa vain iam8bit kautta 10 000 rajoitettuna, Pleikalle perusversion lisäksi Limited, jossa mukavaa lisäluettavaa ja molemmissa keräilypaketeissa pitäis olla jonkinmoista dlc lisää mm. ase, alus ym.

Euroopan startti on muuten kirjoituksesta poiketen 22.6, jenkit 21.6 ja uk 24.6

Nähdään galaksin keskustassa.

Hinta pääsi tämän pelin kohdalla vähän yllättämään. Oletin tämän olevan ns. kalliimman pään indie-peli, eli siinä ehkä noin 40 euron tietämillä, mutta pelistä pyydetäänkin 60 euroa. Huh. Noh, peli vaikutaa silti todella mielenkiintoiselta omaan makuuni, mutta tuolla hintalapulla on pelin syytä olla loistava.

Muropaketin uusimmat