Uusimmat

Suosikkipelin mobiilikäännös viivästyi, kun kehittäjä kyrpiintyi mikromaksuihin – ”Kaikki haluavat vain rahastaa pelaajia”

04.01.2023 23:18 Muropaketin toimitus

Mobiilipelit kärsivät usein pelaajia epäreiluilla tavoilla rahastavista monetisaatiomalleista. Vampire Survivors on toista maata.

PC- ja Xbox -pelaajien suosima Vampire Survivors saapui loppuvuonna myös Androidille ja iOSille. Pelissä ei ole lainkaan mikromaksuja, mutta käyttäjillä on vapaaehtoinen mahdollisuus katsoa mainoksia, jolloin peli antaa pelaajalle lisäelämän ja lisää kolikoita. Mainokset voi myös ohittaa kokonaan.

”Liian reilu” rahoitusmalli oli käydä pelin kohtaloksi. Peliä kehittävä Poncle kertoo uudessa blogissaan, kuinka studio ei onnistunut löytämään yhteistyökumppania, joka suostuisi kääntämään Vampire Survivorsin mobiililaitteille ilman mikromaksuja tai että pelille lyötäisiin suoraan hintalappu. Lopulta kun Play- ja App Store alkoivat tulvia luvattomia Vampire Survivors -kopioita, joutui Poncle tekemään käännöksen itse kiireellä.

Tästä syystä mobiiliversio ei vielä sisällä kaikkia siihen kaavailtuja ominaisuuksia, kuten tallennuksen siirtämistä mobiili- ja konsoli/PC-versioiden välillä. Myös DLC:t saapuvat mobiiliversioon viiveellä.

LUE MYÖS: Arvostelu: Vampire Survivors – tai tarina siitä, kuinka muutaman euron pikselipeli vei koko elämäni