Uusimmat

Syväkurkku: Uusi World of Warcraft -lisälevy näytillä Blizzconissa (päivitetty)

31.07.2007 11:22 Miikka Lehtonen

Kun Blizzard alkukeväästä lupasi julkaista vuosittain uusia lisälevyjä World of Warcraftiin, monet pyörittelivät silmiään. Jotkut epäilivät laadun kärsivän, toiset taas eivät uskoneet firman pystyvän moiseen tahtiin. Blizzcon ja totuuden hetki lähestyvät, eikä ”sisäpiirin lähteen” mukaan tiedossa ole pettymystä.

IGN.com uutisoi saaneensa jo jonkin aikaa tietoja tulevasta World of Warcraft -lisälevystä ”sisäpiirin tietolähteeltä”. Saitti – ja toki myös mekin – tunnustavat avoimesti, että kyse on vain huhuista, mutta spekulointi on aina kivaa.

Jos väitettyyn Blizzard-hemmoon on uskominen, Blizzard aikoo paljastaa pelin toisen lisälevyn torstaina alkavassa Blizzcon-tapahtumassa. Levyn nimi on kuulemma World of Warcraft: Into the Maelstrom. Nimi viittaisi Azerothin kahden mantereen välissä riehuvaan meripyörteeseen, joka syntyi kun hirvittävä maaginen räjähdys tuhosi suurimman osan Kalimdorin maamassasta. Nyt hirmumyrskyn reunoilla on enää muutama saari, joilla ihmiset ja peikot taistelevat nagoja ja murloceja vastaan. Näiden kahden rodun kotipaikat sijaitsevat myös hirmumyrskyn keskuksessa.

Taustatarina sikseen, sillä syväkurkku tiesi paljastaa / arvailla myös lisälevyn sisältöä. Maelstrom, joka toimisi luonnollisesti tapahtumien keskipisteenä, koostuisi useista pienistä saarista, monien Goblin-rotujen asuttamasta maanalaisesta valtakunnasta, sekä neutraaleista kaupungeista.

Saarilta löytyisi luonnollisesti pino uusia tehtäviä ja luolastoja, sekä viidelle miehelle, että raid-ryhmille. Pelkkään fiktioon viittaisi se, että syväkurkun mukaan kokemustasoraja nousisi 80. tasolle, mutta lisälevy ei sisältäisi uusia kykyjä, joita normaalisti opitaan kahden kokemustason välein.

Sen sijaan lisälevy toisi vihdoin peliin kauan odotetut ja lupaillut sankariluokat, joiden avulla pelaajat voisivat erikoistua entisestään saavutettuaan 70. tason. Jokaiselle hahmoluokalle olisi tarjolla kolme vaihtoehtoa, joista saisi itse valita vapaasti. Väitteen mukaan pappien ja druidien sankariluokat ovat valmiina, taistelijat ja maagit taas ovat viittä vaille valmiita. Luonnollisesti uudet sankariluokat olisivat pelattavissa Blizzconissa.

Kovia väitteitä, joita ei luonnollisesti kannata nielaista miettimättä. Toisaalta Blizzconissa selvästi tapahtuu jotain, sillä Blizzard on tarjonnut tapahtumaan lähteville mahdollisuutta siirtää neljä 68.-70. kokemustason hahmoaan erityisille testiservereille. Kyse ei liene tulevan Zul’Aman-raidi-instanssin testauksesta, sillä 68. tason hahmot eivät tekisi siellä mitään.

Mitä eDomen lukijat veikkaavat? Laajentuuko World of Warcraft ja jos laajentuu, osuuko syväkurkku lähellekään totuutta? Blizzcon järjestetään 2.-5. elokuuta Anaheimissä, joten totuus – ja myös lisää Starcraft II:sta – paljastuu pian. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Blizzardin Blizzcon-saitilta.

Päivitetty 1.8.2007 0:46

Kuten niin usein aiemminkin, tämäkin huhu osoittautui ankaksi, ainakin tarkemmalta sisällöltään. Leipzigin pelimessujen nettiin vuotanut ohjelma nimittäin paljastaa, että Blizzard antaa siellä pelaajille mahdollisuuden testata World of Warcraft: Wrath of the Lich King -lisälevyä. Voimme silti odottaa, että samainen levy on näytillä myös Blizzconissa.

Lue myös:

World of Warcraft: The Burning Crusade

Kiina kielsi World of Warcraftin luurangot

World of Warcraft -metallia videomuodossa

Mikä on veikkauksesi lisälevyn kohtalosta?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat