Uusimmat

Bungie uusille urille pelimoottoria myöten

18.09.2010 22:30 Jouni Mäki-Panula

Bungie on päättänyt jättää Halo-aikakauden taakseen perusteellisesti, sillä myös pelimoottori pistetään uusiin puihin. Bungien viestintävastaava Brian Jarrard on kertonut, että Activisionille toteutettavaa kymmenvuotista hanketta varten kehitetään uusi pelimoottori.

Bungie siis ei aio vongata Microsoftilta oikeutta Halon moottoriin, eivätkä kysymykseen tule myöskään muilta ulkopuolisilta tahoilta lisensoitavat moottorit Unreal Enginen tyyliin.

”Mielestäni se kulkee käsi kädessä indie-hengen kanssa”, kommentoi Jarrard oman pelimoottorin tekemistä.

Bungien uuden moottorin uskotaan olevan riittävän kehittynyt selvitäkseen kymmenvuotisesta urakasta. Näin ollen moottorin on taivuttava myös seuraavan konsolisukupolven tarpeisiin.

Kuten aiemmin kerroimme,

Activisionilla on yksinoikeus kaikkiin Bungien teoksiin seuraavan vuosikymmenen ajan. Bungiella on koko tälle ajalle jo valmis suunnitelma. Eikä siinä kaikki.

Bungiella on työn alla kokonainen uusi universumi, jonka ympärille studio aikoo rakentaa uuden pelisarjan. Tai ehkäpä jopa pelisarjoja. Toisin kuin firman nykymenestykseen nostaneiden Halojen kohdalla, Bungie omistaa täysin uuden pelisarjansa oikeudet. Niinpä studiolla on nyt käsissään mahdollisuus luoda uusi maailmankaikkeus ja kokonainen uusi peliperhe, joka tahkoaa rahaa ennen kaikkea heille itselleen.

Ja lisäksi:

Bungie on mitä ilmeisimmin työstämässä kokonaista uutta pelimaailmaa, jonka ympärille voidaan rakentaa uusi tuotesarja. Halo-pelien ja -maailman oikeudethan ovat Microsoftin omistuksessa.

Lisää aiheesta

Halo: Reach (Xbox 360)

Bungiella on kymmenvuotissuunnitelma

Bungie loikkasi Activisionin leiriin – kymmeneksi vuodeksi

Lue myös

Dead Rising 2 -haastattelussamme legendaarinen Keiji Inafnue

Playstation Move -julkaisupelit eDomen testissä

Sukupuolitautipeli kiellettiin Xboxilta, PC-pelaajille ilmaiset privaatit

Uusin Resident Evil -elokuva oli roskaa

Muropaketin uusimmat