Uusimmat

Final Fantasy musersi Grinin, peliä kehitetään uuden tekijän voimin

24.09.2009 10:10 Jouni Mäki-Panula

Toimintansa lopettaneen Grin-studion viimeiseksi projektiksi jäänyttä Final Fantasy -peliä ei sittenkään ole haudattu. Sekä Griniä että Square Enixiä lähellä olevat lähteet ovat paljastaneet, että Grinin toteutettavaksi annettu Final Fantasy -peliprojekti jatkuu edelleen, ja että kyseisellä hankkeella oli kriittinen rooli Grinin kaatumisessa.

Square Enix antoi Fortress-työnimellä tunnetun Final Fantasy -pelin Grinin toteutettavaksi viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Puolta vuotta myöhemmin eli jossain vaiheessa alkuvuotta Square Enix kuitenkin perui järjestelyn huolenaan pelin laadun säilyminen.

Square Enixin vetäydyttyä hankkeesta Grin jäi puille paljaille joutuen lopulta päättämään toimintansa viime kuussa ennen varsinaista konkurssia, sillä Ruotsin liiketoimintalaki sakottaa rankalla kädellä ylivelkaantuneita yrityksiä.

Grinin Fortress-peli puolestaan jatkaa edelleen elämäänsä toisen kehittäjän vetämänä, mutta enempää Square Enix ei ole suostunut kertomaan.

Lähde: GRIN’s Final Fantasy spin-off still in development.

Lisää aiheesta

Ja niin tuli loppu: Grin sulki ovensa

Työstikö GRIN viime töikseen Final Fantasya?

Lue myös

Champions Online – katso videot, osallistu kilpailuun

eDomen arvosteluviikko: Bubble Bobble, Champions Online, Guitar Hero 5, Halo 3 ODST, MotorStorm Arctic Edge, Rock Band Unplugged, Singstar Motown

Eliten julkaisusta 25 vuotta

Virtuaaliset seksilelut veivät verkkopelin oikeuteen