Uusimmat

GTA V myyntiin vain digitaalisena?

06.11.2011 14:30 Jouni Mäki-Panula

Vaikka Grand Theft Auto V:stä ei vielä mahdottomasti tiedetäkään, ei konkreettisen tiedon puute ei estä spekuloimasta tulevalla hittipelillä. Markkinatutkimusfirma Newzoo esittää toimitusjohtaja Peter Warmanin välityksellä, että seuraava GTA voitaisiin julkaista täysin digitaalisena.

Vähittäismyynnin sivuuttamisesta puhuminen on tabu pelialalla, sillä julkaisijat eivät halua suututtaa perinteisiä pelipaketteja myyviä kivijalkakauppoja. Pinnan alla paine kuitenkin kasvaa, sillä pelien myyminen suoraan kuluttajille digitaalisesti ilman väliportaita on nopeampaa, liikevaihto on tasaisempaa ja rahaa yksinkertaisesti tulee enemmän.

Levyruletin pyörittämisen sijaan Warman visioi pelipakettien muuttuvan erilaisia oheistuotteita sisältäviksi keräilykohteiksi, joiden mukana toimitetaan vain pelin latauskoodi. Lisäksi fyysisillä paketeilla olisi jatkossakin paikkansa vaikkapa lahjoina.

Päädytäänkö tähän sitten GTA V:n kohdalla? Tuskin. Pelkkä digijakelu karsisi potentiaalisista ostajista esimerkiksi pelaajat, joiden Xbox 360:n kovalevy on hyvin pieni tai täysin olematon.

Lisää aiheesta

Grand Theft Auto V on Rockstarin historian isoin julkaisu

Grand Theft Auto V sijoittuu Hollyw… Eikun Vinewoodiin – traileri julkaistu!

Grand Theft Auto IV (PS3, 360)

Grand Theft Auto IV (PC)

Lue myös

Battlefield 3 on riemastuttavaa perseilyä

Grand Theft Auto V on Rockstarin historian isoin julkaisu

Nykypäivän pelimusiikit: mukavaa taustasoljuntaa ilman hittibiisejä?

Uncharted 3 -pelin näyttelijät Domen haastattelussa