Uusimmat

Sisuskalujen tarkastelua ja valojen leikkiä pimeässä huoneessa

31.08.2008 23:50 Muropaketin toimitus

 

Sisuskalujen tarkastelua

Kiintolevyt sijaitsevat päällekkäin oman metallisen luukkunsa alla. Kumpainenkin levy on kiinni koneen rungossa neljällä ruuvilla. SATA-liitäntäiset levyt ovat Western Digitalin Scorpio-mallia ja pyörivät 5400 kierrosta minuutissa.

Suurimman pohjaluukun kookkaimman osan alta paljastuu suurin osa tärkeimmistä komponenteista. Keskellä sijaitsevat kaksi Sunonin tuuletinta puskevat koneen pohjasta imemäänsä viileää jäähdytysilmaa kookkaan kaksiosaisen rivaston läpi ja ulos takapaneelista. Rivasto muodostuu kahdesta rinnakkain sijoitetusta pitkänmallisesta osasta, joista toinen on lämpöputkella yhteydessä suorittimeen ja toinen puolestaan näytönohjaimiin. Näytönohjaimien rivasto on kuparia, kun taasen prosessorin rivasto alumiinia. Kuvassa tuulettimien alapuolella näkyy koneen muistikammat sekä Intelin 4965ABGN WLAN-piiri.

Jäähdytysyksikön oikealla puolella sijaitsee Intelin Core 2 Duo T9500 -suoritin, jonka vakiokellotaajuus on 2,6 GHz. Penryn-koodinimellinen suoritin on valmistettu 45 nm viivanleveydellä ja siitä löytyy kuusi megatavua L2-välimuistia. Koneelta löytyvän Direct Console -ohjelman avulla prosessori voidaan asettaa Turbo- tai Turbo Extreme -tilaan, jolloin kokonaiskellotaajuus nousee 2730- tai 2860 megahertsiin.

G70S on varstettu kahdella kahden gigatavun DDR2-muistikammalla, jotka ovat speksattu 5-5-5-15-muistiasetuksille. Kaksikanavainen muistiohjain on luonnollisesti käytössä ja kellotaajuutena toimii 333 MHz. Muistien piireistä löytyy Elpidan leimat.

Jäähdytysyksikön vasemmalta puolelta löytyy tiivis paketti, joka käsittää kaksi SLI-tilaan kytkettyä MXM-liitäntäistä näytönohjainta. Näytönohjaimet ovat sijoitettu grafiikkapiirit vastakkain ja piirien väliin on sijoitettu yhteinen kuparinen jäähdytyslevy, josta lämpöputket siirtävät lämmön jäähdytysrivastolle. Korttien kiinnitys- ja jäähdytysratkaisu oli sen verran monimutkaisen oloisesti toteutettu, että se päätettiin lopulta jättää suosiolla purkamatta.

Näytönohjaimet ovat malliltaan GeForce 8700M GT ja ne perustuvat NVIDIAn 80nm tekniikalla valmistettavaan G84M-grafiikkapiiriin. Kumpaisestakin ohjaimesta löytyy 512 megatavua DDR3-muistia 128 bittisellä muistikaistalla. Grafiikkapiirin kellotaajuus on 625 megahertsiä, muistien 799 MHz (1598 MHz DDR) ja shaderien 1250 MHz. Tämän kaksikon maksimi virrankulutukseksi ilmoitetaan 58 wattia.

Valojen leikkiä pimeässä huoneessa

Koska G70S on varustettu lukuisilla kustomoitavilla koristevaloilla, on muutama pimeässä huoneessa napattu kuva varmasti paikallaan. Koneen etureunan valot osoittavat viistosti pöydän pintaan ja värivalikoimaan kuuluvat lähes kaikki sateenkaaren värit. Halutessaan etuvalot voi ohjelmoida vilkkumaan basson tahtiin. Näppäimistön ympärillä sijaitsevien pika- sekä toimintonäppäinten sinistä taustavalaistusta ei pysty sammuttamaan, mutta webbikameran koristevalot saa halutessaan pois päältä. Hiiri ei myöskään varmasti huku yön pimeinä tunteina, sillä kiinteän valaistuksen ohella päältä löytyvä logo vilkkuu pehmeästi tasaiseen verkkaiseen tahtiin.

Koneen kannesta löytyvä vaakaviiru sekä vaakunalogo palavat aina sinisenä koneen ollessa päällä, ja sykkivät hitaasti koneen ollessa valmiustilassa. Pystyviirut saa puolestaan palamaan jatkuvasti, vilkkumaan muistin- tai suorittimen kuormituksen mukaan, tai vaihtoehtoisesti sammutettua kokonaan. Takapaneelin ilmanpoistoaukon saa hehkumaan sinisenä, oranssina ja lukuisissa punaisen sävyissä, sekä vilkkumaan tasaisesti tai tuulettimien pyörimisnopeuden mukaan.

Kuvan mukainen valojen yltäkylläisyys ei ole varmasti useimpien mieleen, mutta onneksi valoista useimmat on mahdollista kytkeä pois päältä. Toisaalta pahimmillaan G70S:n saa ohjelmoitua sellaiseksi tivoliksi, että epileptikot puolen korttelin alueella ovat todellisessa vaarassa.

Sisältö

  1. Asus G70S -pelikannettava
  2. Ulkoista tarkastelua
  3. Sisuskalujen tarkastelua ja valojen leikkiä pimeässä huoneessa
  4. Testit ja mittaukset
  5. Loppusanat