UUSIMMAT

Konsoli-PC: Asus ROG GR8

25.12.2014 00:23

Tammikuussa 2014 Muropaketissa ihmeteltiin Intelin minikokoista NUC-PC-runkoa ja pohdittiin sen monia mahdollisuuksia HTPC-käytössä. Silloin suorituskyvyltä tehokkaan paketin heikoiksi puoliksi jäi prosessoriin integroidun grafiikkaohjaimen vaatimaton suoriutuminen pelikäytössä ja 2,5-tuuman massamuistipaikan uupuminen perusmallista.

Asuksen vastaus heikkoon grafiikkasuorituskykyyn ja näkemys täydellisestä HTPC-koneesta on kesällä julkaistu ja juuri kauppoihin ilmestyvä PC-konsoli ROG GR8 (GREight – Great). Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvan NVIDIA GeForce GTX 750 Ti -näytönohjaimen ympärille kasattu paketti sisältää kahdeksan gigatavua keskusmuistia, kaksiytimisen Core i7 -mobiiliprosessorin, teratavun kiintolevyn, laajat liitäntämahdollisuudet sekä yhden 2,5 tuuman laajennuspaikan. ROG GR8 toimitetaan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä, mutta pohjimmiltaan kyse on Steam Machine -konsolista. Konseptin keskeneräisyyden johdosta (tulossa vuonna 2015) olohuoneen valloitus on toistaiseksi Windowsin harteilla, mikä ei todennäköisesti useimpia käyttäjiä erityisesti häiritse.

Tässä artikkelissa tutustutaan Asus ROG GR8:n teknisiin ominaisuuksiin, suorituskykyyn työpöydällä ja pelikäytössä sekä tehdään lämpötila- ja tehonkulutusmittaukset. Kauppoihin ROG GR8 saapuu kahtena eri versiona, joista halvemmassa vajaan 1000 euron mallissa tallennustilan virkaa hoitaa nyt esittelyssä oleva yhden teratavun kiintolevy ja noin sata euroa kalliimmassa mallissa tallennustilana on 256 gigatavun SSD-asema.

Sisältö

  1. Konsoli-PC: Asus ROG GR8
  2. Laitteen esittely ja ominaisuudet
  3. Prosessori- ja 3D-suorituskyky
  4. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  5. Loppuyhteenveto