Loppuyhteenveto

25.12.2014 00:23

Asus ROG GR8 on PC-pelikone hämmästyttävän pienissä kuorissa. Ominaisuuksista ei ole tingitty ja paketti on liki täysin valmis olohuoneen tai miesluolan ainoaksi tietokoneraudaksi. ROG GR8 on riittävän tehokas pyörittämään kaiken mitä HTPC-käytössä voi tarvita ja hanskaa lisäksi pelikoneelta vaadittavat temput kohtuullisen hyvin. Laatuvaikutelma ulkoisesti ja sisäisesti on kohdallaan.

Lopulta kysymykseksi jää vain, riittääkö paketissa peliteho niille peleille, joita haluaa olohuoneessa pelailla ja kestääkö tili tuhannen euron lovea + näyttö, näppäimistö, hiiri ja kaiuttimet/kuulokkeet päälle. Normaalikokoisista komponenteista kasaamalla vastaavan tehoisen paketin kasaa huomattavasti pienemmällä rahalla, mutta tähän kokoluokkaan ja estetiikkaan ei pääse tee-se-itse-osin edes kovasti yrittämällä.

ROG GR8:n miinuspuolina mainittakoon hinnan lisäksi 4K-tuen vajaavaisuus. Ei ole myöskään ihan tavallista, että pelikonsoli toimitetaan ilman peliohjainta. Ehkäpä peliohjainasiat ja koko PC-pelikonsolikonsepti selkiytyy kun Steam OS ja Steam-peliohjain saadaan vihdoin virallisesti julki vuonna 2015 (tarkka ajankohta ei ole tiedossa).

 

Sisältö

  1. Konsoli-PC: Asus ROG GR8
  2. Laitteen esittely ja ominaisuudet
  3. Prosessori- ja 3D-suorituskyky
  4. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  5. Loppuyhteenveto