Uusimmat

Foxconn Mars

27.09.2007 10:28 Muropaketin toimitus

Foxconn lähetti Muropaketin testiin Engineering Sample -version uudesta Mars-emolevystään. Ylikellottajille ja pelaajille tarkoitettuun Quantum Force -tuoteperheeseen kuuluva emolevy toimitettiin nimettömässä pakkauksessa ja mukana ei ollut lainkaan oheisvarusteita. Pakkauksen kannessa komeilee yrityksen nimen lisäksi ainoastaan ”Marketing name” -teksti. Kyseessä ei vielä ole valmis myyntiversio, vaan lähinnä esikatselukappale, joten testasimme sen ominaisuuksia vain pintapuolisesti.

Mustaan piirilevyyn perustuvan Marsin värikirjo sisältää sinistä, valkoista, punaista ja oranssia. Foxconnin mukaan Engineering Sample ei ole vielä varustettu lopullisella jäähdytysratkaisulla. Emolevyn mahdollisesta saatavuudesta tai hinnasta Suomessa ei toistaiseksi ole tietoa.

Oikeasta alanurkasta löytyy kuusi SATA-liitintä, joita Foxconn ei ole muista poiketen päätynyt kääntämään 90-asteen kulmaan. Näiden yläpuolelle on sijoitettu virta-, reset- ja biosin nollausnapit sekä piipperi. Pienellä alumiinisiilillä varustetun southbridgen alapuolella on kolme USB-lisäliitäntää.

PCI Express x16 -liittimiä on kaksi, joista toinen toimii x4-nopeudella. Kaksi FireWire-liitintä on värjätty valkoiseksi ja siniseksi. PCI-liittimiä on kolme kappaletta ja PCIe x1 -liittimiä kaksi kappaletta. Verkkotoiminnoista vastaa Realtekin RTL8111B-piiri ja ääniominaisuuksista kahdeksankanavainen ALC888-piiri.

Emolevy on selvästi taipunut I/O-liitinten kohdalta. PS/2-liittimien oikealla puolella on äänen optinen ja koaksiaalinen ulostulo, eSATA-liitin, kuusi USB-liitäntää, Firewire-liitin, verkkoliitin ja analogiset ääniliitännät.

Mars-emolevyllä on kaksi kondensaattoririvistöä melko lähellä prosessorikantaa, joten pohjastaan suuremmat jäähdytysratkaisut voi unohtaa välittömästi.

Engineering Sample -versiossa northbridgen jäähdytyksestä vastasi tunnelilla ja tuulettimella varustettu oranssiksi värjätty alumiinisiili.

Myös Foxconn on Abitin tavoin vahvistanut jännitelinjojen tinauksia emolevyn alapuolelta.

Biosin nollausnapin sijoitus on hieman erikoinen, sillä reset-nappia painamalla voi vahingossa samalla painaa nollausnappia.

Foxconn Marsin myyntiversio on muuten ulkoisesti ja komponenttien sijoittelulta samanlainen, kuin Engineering Sample -versio, mutta piirisarjan ja virransyötön jäähdytyssiilit on yhdistetty toisiinsa lämpöputkilla ja tuuletin poistettu. Punamustasävyisessä myyntipakkauksessa komeilee taistelevia sotureita.

Foxconn Marsin Gladiator-biosin jännitesäädöt ovat lähes päätähuimaavat. Prosessorijännitettä pystyy syöttämään 1,6 volttia ja kertoimien avulla maksimissaan 2,08 volttia. Muistijännitettä saa korotettua aina 3,365 volttiin, northbridgen jännitettä 2,395 volttiin ja prosessorin VTT-jännitettä 1,725 volttiin. 500 MHz:n väylätaajuus ei tuottanut ongelmia vakiosäädöillä ja 510 MHz tuntui pienoisella säädöllä vakaalta, mutta 520 MHz:n väylätaajuus oli liikaa.

Sisältö

  1. P35-emolevyt testissä (Abit, Asus, DFI & Foxconn)
  2. Abit IP35 Pro
  3. Asus Blitz Formula
  4. DFI LanParty UT P35-T2R
  5. Foxconn Mars
  6. Ylikellotustestit
  7. Suorituskykyvertailut
  8. Loppuyhteenveto