Uusimmat

DFI LanParty UT P35-T2R

27.09.2007 10:28 Muropaketin toimitus

DFI LanParty UT P35-T2R

DFI:n LanParty UT P35-T2R toimitetaan Asuksen ja Abitin pakkauksista poiketen valkoisessa myyntipakkauksessa. Emolevyä edustaa Suomessa Elektroni ja Jimm’s PC-Store, joissa hintataso liikkuu noin 250 eurossa.

LanParty UT P35-T2R:n mukana toimitetaan joukon erikoisimmat oheisvarusteet. Vihreiden SATA-, PATA- ja diskettiasemakaapeleiden lisäksi joukosta löytyy kaksi SATA-virta-adapterikaapelia, I/O-liittimien suoja, lattakaapelilla emolevylle yhdistettävä äänipaneeli, jumppereita, kuparinen levy, ajuri-CD, pika-asennusohjeet ja ohjekirja.

Lisäksi mukana toimitetaan erikoinen Transpiper-jäähdytysratkaisu. Kyseessä on lämpöputkin varustettu siili, joka voidaan asentaa osaksi piirisarjajäähdytystä. Mukana tulee tarvittavat asennustarvikkeet ja asennusohjeet. Southbridgen jäähdytyssiiliin asennetaan 90 astetta taitettu lämpöputki, jonka päähän kiinnitetään lämpöputkien ja jäähdytysripojen yhdistelmä. Koteloon asennettaessa viritys kiinnitetään tyhjään korttipaikkaan tuulettimen kera.

DFI:n insinöörit ovat valinneet LanParty UT P35-T2R:n väritykseksi erittäin mielenkiintoisesti keltavihreän. Lisäksi joukosta erottuu alumiiniset lämpöputkilla varustetut jäähdytyssiilit piirisarjalla ja prosessorin digitaalisella virransyötöllä.

Oikeasta alanurkasta löytyy joukon pinta-alaltaan suurin, mutta ohuin ICHR9-southbridgen jäähdytyssiili. Oikealle laidalle on käännetty 90-asteen kulmaan kahdeksan SATA-liitintä. Aivan emolevyn oikeassa alanurkassa on diskettiaseman liitin, debug-ledit ja virta- ja reset-napit. Näiden yläpuolella on piipperi, kolme USB-lisäliitintä ja kaksi tuuletinliitäntää.

Muista poiketen DFI on varustanut emolevynsä kolmella PCI Express x16 -liittimellä, joista yksi toimii täydellä nopeudella ja kaksi muuta x4- ja x1-nopeudella. PCI-liittimiä on kolme kappaletta ja PCIe x1 -liittimiä vain yksi. Verkkotoiminnoista vastaa Marvellin gigabitin 88E8052- ja 88E8053-piirit.

Äänistä vastaa erillinen ALC885-äänipiirillä varustettu Bernstein-lisäkortti, joka kytketään lattakaapelilla emolevylle. Lisäkortilta löytyy analogisten ääniliitäntöjen lisäksi koaksiaaliset äänen sisään- ja ulostuloliittimet. Optiset liittimet puuttuvat valitettavasti kokonaan. Äänikortin liitäntä lattakaapelin avulla emolevylle on hyvin erikoinen ratkaisu nykypäivänä, kun käytettävissä on PCI Express x1 -liittimiä.

I/O-liittimissä huomiota herättää suppean valikoiman lisäksi melko massiivinen jäähdytyssiili. PS/2-liittimien lisäksi valikoimista löytyy kuusi USB-liitintä, Firewire-liitäntä sekä kaksi verkkoliitintä. I/O-liittimien joukossa olevaan jäähdytyssiiliin voidaan kiinnittää mukana tuleva kuparinen levy ja asettaa se prosessorin ja coolerin väliin. Ideana on siirtää osa prosessorin lämmöstä piirisarjajäähdytyksen hoidettavaksi. Viritelmän toimivuutta käytännössä voimme vain arvuutella ja kaikkien jäähdytysratkaisuiden kanssa ominaisuus ei ole edes yhteensopiva.

Prosessorikannan ympäristö on digitaalisen virransyötön ansiosta täysin autio normaaleista keloista ja kondensaattoreista.

Genie BIOS Setting -valikosta löytyy kaikki tarvittavat asetukset ja valikot virittelyä varten.

Voltage Setting -valikon takaa löytyvät kattavat jännitesäädöt. Prosessorin käyttöjännitettä pystyy säätämään 1,6 volttiin asti ja Special Add -ominaisuudella sitä pystyy korottamaan vielä 130 % eli 2,08 volttiin asti. Prosessorijännitettä pystyy säätämään jopa 0,00625 voltin askelin, joten hienosäätövaraa on reilusti. Muistijännitettä pystyy korottamaan 0,007 voltin askelin 3,04 volttiin asti. Northbridgen jännitettä pystyy korottamaan 1,9 volttiin, CPUPLL-jännitettä 2,15 volttiin ja Clockgen-jännitettä 3,85 volttiin.

Muistiasetuksien joukosta löytyy DFI:lle tuttuun tapaan pari ylimääräistä säätövipua.

PC Health Status -sivulla on listattuna yleisimmät jännitteet ja lämpötilat. Tiedot eivät kuitenkaan ole yhtä kattavat, kuin Abitin ja Asuksen emolevyillä.

Tuniq Tower 120 -jäähdytyssilin asennus DFI:n emolevylle oli tarkkaa hommaa. Tyhjää tilaa northbridgen jäähdytyssiilin ja Towerin tuulettimen väliin jäi korkeintaan millimetri.

Sisältö

  1. P35-emolevyt testissä (Abit, Asus, DFI & Foxconn)
  2. Abit IP35 Pro
  3. Asus Blitz Formula
  4. DFI LanParty UT P35-T2R
  5. Foxconn Mars
  6. Ylikellotustestit
  7. Suorituskykyvertailut
  8. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat