Testi: Creative Sound BlasterX H6 -pelikuulokkeet – Edullista laatua PC-pelaajille

04.06.2019 20:00 | Osku Kannisto

Monipuolisuus ja hyvä äänenlaatu eivät yleensä kulje käsi kädessä kohtuullisen hinnan kanssa. Onneksi löytyy myös poikkeuksia. Creative Sound BlasterX H6 -kuulokkeet ovat hintaisikseen erinomaiset.

Creative Sound BlasterX H6 -kuulokkeet haastavat kilpailijat alle sadan euron hintaluokassa kattavien ominaisuuksiensa osalta. Kuulokkeet sisältävät sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitännän että USB:n, joka on käytettävissä tietokoneiden, PS4:n ja Nintendo Switchin kanssa.

Kuulokkeet ovat around-ear-mallia eli pehmusteet ja äänielementit sijoittuvat täysin korvan ulkopuolelle. Isohkon koon ansiosta äänet voidaan tuottaa kookkailla ja kestävillä 50 millimetrin neodyymimagneettielementtien avulla. Ne pyrkivät loihtimaan laajan taajuusvasteen sekä immersiivisen äänikuvan.

Creative Sound BlasterX H6 -kuulokkeiden ulkoasu on hillityn tyylikäs musta. Ainoastaan aukeavat sankatuet tuovat ulkoiseen ilmeeseen alumiinisen lisän. Tietokoneeseen kytkettäessä kuulokkeiden sivuille saa myös kustomoidut led-valot, joilla ulkoasua saa tuunattua pimeään. Pintamateriaalina on käytetty muovia. Kuulokkeet eivät ole aivan kevyet, sillä niille on kertynyt painoa yli 300 grammaa.

Kuulokkeiden materiaaleina on käytetty reikiä sisältävää tekokuitua keinonahan tai muun yhtenäisen pinnan sijaan. Ideana on saada kuulokkeista hengittävät, jotta ne eivät hiosta korvia käytössä. Pehmusteet ovat muovautuvaa, memoryfoamin kaltaista massaa. Yläsangan pehmustus on melko vaatimaton.

Kuulokkeiden korvaisuus on merkitty selkeästi niiden sisäpuolelle isoin L- ja R-kirjaimin. Pikanäppäimet ja mikrofoni on sijoitettu vasempaan kuulokkeeseen. Niiden välistä löytyvät lisäksi USB- ja kuulokeliitännät, joilla ääni tuodaan kuulokkeisiin. Paristoja kuulokkeissa ei ole.

Paketissa on kuulokkeiden lisäksi 1,5 metrin irrotettava nelinapainen TRRS-kuulokejohto, joka äänen lisäksi pystyy siirtämään puheen kanssapelaajille pelikonsoleille sekä mobiililaitteille.

Mukana tuleva USB->microUSB-kaapeli on pituudeltaan kaksi metriä eli käytännössä PC-pelailuun mitoitettu. Molempia liitäntöjä ei ole mahdollista käyttää samaan aikaan. Jos molemmat kaapelit ovat kytkettyinä, otetaan käyttöön kuulokeliitäntä.

Noin 80 euron hintaisilla kuulokkeilla kilpailijoita ovat esimerkiksi Logitech G432, Kingstonin HyperX Cloud ja Corsair HS70 sekä SteelSeriesin Arctis 3, Plantronicsin RIG 600 ja Asus Cerberus V2. Creative BlasterX H6:n vahvuudet kilpailijoihin verratessa ovat hyvä PC-apuohjelma, prosessointi sekä Surround-tila, mutta myös kattava toimivuus eri alustoilla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttömukavuus
  3. Äänenlaatu
  4. Viihdekäyttö
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat