Testissä kahdet pelikuulokkeet: Logitech G432 ja Logitech G935 – Vahvuutena äänentoisto, heikkoutena mikrofoni ja käyttömukavuus

10.05.2019 19:00 | Joonas Koivisto | 1

Onko aito tilaääni edelleen hyödyllinen ominaisuus pelikuulokkeissa, kun virtuaalisen tilaäänen ratkaisut lisääntyvät ja kehittyvät jatkuvasti? Entä kannattaako langattomasta kokemuksesta ja lisäominaisuuksista maksaa noin sata euroa ylimääräistä? Testasimme Muropaketissa Logitechin uudet, aitoa 7.1-tilaääntä tarjoavat G-sarjan kuulokkeet: johdolliset G432:t ja langattomat G935:t.

Logitech G432 -kuulokkeet asettuvat alle sadan euron hintaluokkaan. Tässä tiukasti kilpaillussa luokassa niiden valtti on 7.1-kanavainen tilaääni. Oman vastuksensa 79,90 euron suositushinnalle tarjoavat esimerkiksi SteelSeriesin Arctis 3, Plantronicsin RIG 600, Asus Cerberus V2 ja Kingstonin HyperX Cloud Silver.

Langattomat Logitech G935-pelikuulokkeet kilpailevat myös 179,90 euron hinnalla useiden muiden valmistajien langattomien ratkaisujen kanssa. Haastetta tarjoavat ainakin SteelSeriesin Arctis 7, Kingstonin HyperX Cloud Flight, Asuksen ROG Strix Fusion Wireless, Plantronicsin RIG 800LX ja Razerin Nari Ultimate.

Kaksikosta hintavamman eli Logitech G935 -mallin pakettiin kuuluvat itse kuulokkeet, niiden USB-vastaanotin langatonta käyttöä varten, nelinapainen 3,5 millimetrin ääniliitännän kaapeli johdollista käyttöä varten, micro-USB -latauskaapeli ja pieni ohjekirja.

Langallisen Logitech G432 -mallin paketista löytyvät kuulokkeet, USB-sovitin pelikonsoleita tai tietokonetta varten, ääniulostulon ja -sisääntulon kahdeksi 3,5 millimetrin liitännän kaapeliksi erotteleva sovitin ja ohjekirja.

Käymme tässä testiartikkelissa läpi molempien kuulokkeiden ominaisuudet, niiden tilaäänelle tärkeän GSuite-oheisohjelmiston sekä tietenkin käyttökokemukset.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Logitech G432 -kuulokkeet
  3. Logitech G935 LightSync -kuulokkeet
  4. GSuite-ohjelmisto
  5. Käyttökokemukset
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Siis mitä puutaheinää mä oikeen luen!!!

Aito tilaääni?

" Onko aito aito tilaääni edelleen hyödyllinen ominaisuus pelikuulokkeissa, kun virtuaalisen tilaäänen ratkaisut lisääntyvät ja kehittyvät jatkuvasti? "

" Tässä tiukasti kilpaillussa luokassa niiden valtti on 7.1-kanavainen tilaääni "

" Kuulokkeissa on 50 millimetrin kuuloke-elementit "

Nyt olisi toimituksella korkea aika tarkistaa teknistä tietämystään. Se tilaääni kun ei ole aito tilaääni, ellei niitä eri äänensuuntia ajeta fyysisesti erisuunnassa olevilta elementeiltä. Näissäkin Logitechin kuulokkeissa ääni tulee kahdesta 50mm elementistä ja loput virtualisoidaan ohjelmallisesti. Eli virtual surround.

Tämän ymmärtää meillä kotona ekaluokkalainenkin, joka tuli kysymään että miksi muropaketti huijaa..

" Tilaäänitoteutus vaikuttaa äänien sijainnin perusteella toimivan hyvin ainakin CS:GO:ssa ja PUBG:issa. "

Testaajille suosittelisin vakavasti kokeiltavaksi vertailuun oikeita kuulokkeita tilaäänellä, niin ymmärtää eron, etenkin pelien äänien suunnan ja sijainnin hahmottamisessa. Ja elokuvat, ne on aivan eri maailma aidolla tilaäänellä varustetuilla kuulokkeilla verrattuna näihin virtualsurround kikkareisiin.

Muropaketin uusimmat