Uusimmat

Suorituskykymittausten tulokset, ylikellotustestit

03.01.2017 19:00 Tapio Berschewsky

Ylikellotettujen Kaby Lake -prosessorien suorituskykymittausten tulokset

Prosessorin renderöintinopeutta testattiin Cinebench R15:llä. Renderöinnin jälkeen ohjelma ilmoittaa tuloksen pisteinä, joissa suurempi tulos on parempi.

Kellottamattomana tulokset olivat 1,21 prosenttia Asuksen puolelle kallellaan. Kun suoritin kellotettiin 4,8 gigahetsiin, Asuksen etumatka tippui 0,93 prosenttiin. Kellotettuna 4,9 gigahertsiin tulos oli Asuksella 10,47 prosenttia parempi kuin peruskelloilla.

7-Zipin sisäänrakennettu pakkaus- ja purkutesti käyttää LZMA-algoritmia. Suurempi tulos on parempi.

Kellottamattomana Asuksen emolevyllä mitatut tulokset olivat pakatessa 3,46 prosenttia ja purkaessa 1,18 prosenttia paremmat. Kellotettuna 4,8 gigahertsiin erot kasvoivat pakatessa 3,70 prosenttiin ja purkaessa 1,28 prosenttiin.

Kellotettuna 4,9 gigahertsiin tulos oli Asuksella jopa 20,97 prosenttia parempi pakatessa ja 13,29 prosenttia parempi purkaessa kuin vakiokelloilla.

SiSoftware Sandra 2016 SP1:stä ajettiin Processor Arithmetic -testi. Sillä mitataan prosessorin aritmeettisloogisen yksikön ja liukulukuyksikön suorituskykyä. Suurempi tulos on parempi.

Kellottamattomana prosessori oli Asuksen emolevyllä dhrystone-algoritmiin perustuvassa testissä 0,79 prosenttia nopeampi ja whetstone-algoritmiin perustuvassa testissä 0,15 prosenttia nopeampi kuin ASRockin emolevyllä. Kellotettuna 4,8 gigahertsiin erot pienenivät hieman – dhrystonessa 0,69 prosenttiin ja whetstonessa 0,08 prosenttiin.

Kellotettuna 4,9 gigahertsiin tulos oli Asuksella dhrystonessa 6,5 prosenttia parempi ja whetstonessa 8,5 prosenttia parempi kuin vakiokelloilla.

POV-Rayn renderöintitestissä tulos ilmoitetaan renderöityinä pikseleinä sekunneissa. Suurempi tulos on parempi.

Kellottamattomana prosessori oli Asuksen emolevyllä 0,52 prosenttia nopeampi renderöimään kuin ASRockin emolevyllä. Kellotettuna 4,8 gigahertsiin ero laski 0,31 prosenttiin. Kellotettuna 4,9 gigahertsiin tulos oli Asuksella 8,55 prosenttia parempi kuin vakiokelloilla.

3D Markista ajoimme sekä Fire Strike Ultra -fysiikkatestin että uudemman Time Spy -testin prosessoritestin. Tulokset on ilmoitettu ruudunpäivitysnopeutena 4K-resoluutiolla. Suurempi tulos on parempi.

Kellottamattomana prosessori suoriutui Asuksen emolevyllä Fire Strike Ultran testistä 1,19 prosenttia nopeammin ja kellotettuna 4,8 gigahertsiin 1,85 prosenttia nopeammin. Time Spyssa kellottamattomana ero oli Asuksen puolelle 3,71 prosenttia ja kellotettuna 4,8 gigahertsiin jopa 5,38 prosenttia.

Kellotettuna 4,9 gigahertsiin tulos oli Asuksella 10,39 prosenttia parempi Fire Strike Ultran fysiikkatestissä ja 19,38 prosenttia parempi Time Spyn prosessoritestissä verrattuna vakiokelloihin.

Molemmilla testikokoonpanoilla ajettiin myös Prime95:tä (versio 28.10) ja samanaikaisesti tarkasteltiin Speccyn (versio 1.30.730) näyttämää suorittimen lämpötilaa. Ilman kellotusta korkein lämpötila, johon prosessori nousi puolen tunnin tarkkailujaksolla, oli Asuksen emolevyllä 67 astetta ja ASRockilla 65 astetta. Molemmissa tapauksissa Prime95 jauhoi tarkkailujakson jälkeen alkulukuja kokonaisen yön yli kaatumatta.

Ylikellotettuna Prime95 kaatoi kussakin tapauksessa koneen jo tarkkailujakson aikana. 4,8 gigahertsissä tämä tapahtui Asuksen emolevyllä 13 minuutissa. 4,9 gigahertsissä Asuksella kyse oli muutamista sekunneista, samoin kuin ASRockilla 4,8 gigahertsissä.

Näissä viimeinen Speccyn ilmoittama lämpötila oli Asuksella 4,8 gigahertsissä 98 astetta ja kahdessa muussa tapauksessa 99 astetta. Korkeita lämpötiloja ei voi pitää täysin tarkkoina, sillä lopullisen koneen kaataneen lämpöpiikin tulos ei välttämättä ole päätynyt ruudulle asti.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Testikokoonpanot
  3. Emolevyt
  4. Suorituskykymittausten asetelma
  5. Suorituskykymittausten tulokset, Skylake vs. Kaby Lake
  6. Suorituskykymittausten tulokset, ylikellotustestit
  7. Loppuyhteenveto