UUSIMMAT

Loppuyhteenveto

25.01.2017 13:00 | Tapio Berschewsky

Loppuyhteenveto

Suorituskykymittaukset osoittivat i5-7600-prosessorin jäävän odotettavasti Hyper-Threadingia käyttävissä ohjelmissa selvästi jälkeen tämän ja edellisen prosessorisukupolven lippulaivamalleista. Matalampi kellotaajuus ja vain neljä säiettä verrattuna kahdeksaan takasivat, että joissain tapauksissa paremmat suorittimet ylsivät jopa yli 60 prosenttia parempiin tuloksiin.

Toisaalta pelaajan kannalta suorituskyky ero oli kaikissa muissa testipeleissä kuin raskaasti prosessoria käyttävässä Civilization VI:ssa lähes mitätön. Voikin ajatella, että neliytiminen Kaby Lake riittää aivan hyvin pelaamiseen, mutta raskaisiin hyötyohjelmiin ottaa mielellään myös Hyper-Threadingin. Kahdeksasta yhtäaikaisesta säikeestä on toki hyötyä myös joidenkin pelien kohdalla.

MSI B250 Gaming M3 taas osoittautui kohtuulliseksi emolevyksi. Se on täysin kelvollinen Kaby Lake -kokoonpanoon, jos vain pärjää sen suhteellisen pienellä määrällä PCIe-väyliä. Kiitoksia satelee selkeistä ja kätevistä UEFI BIOSin valikoista ja työkaluista.

Intoilijalle B250 Gaming M3 on silti heikko valinta. Se ei mahdollista kahden NVIDIA-näytönohjaimen SLI-ratkaisuja. Toisaalta levyllä ei myöskään ole mitään nappeja sen hallintaan, debug-näyttöä tai muitakaan erityisiä lisäominaisuuksia.

SLI-tuen puutteesta huolimatta se kelpaa myös pelaajalle, kunhan tietää jo ostohetkellä, että tämän enempää ominaisuuksia ei tule tarvitsemaan.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. MSI B250 Gaming M3
  3. Testikokoonpanot
  4. Suorituskykymittaukset: prosessorin kuormitus
  5. Suorituskykymittaukset: pelitestit
  6. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat