UUSIMMAT

Yhteenveto

30.12.2016 14:36 | Juha Kokkonen | 3

Yhteenveto

Thermalrightin uusi True Spirit 140 Direct tekee juuri sitä, mitä siltä saattoi valmistajansa muihin tuotteisiin pohjaten odottaa. Se tarjoaa hyvää suorituskykyä kohtuullisella hintalapulla varustettuna. Kyseessä on hyvä vaihtoehto käyttäjille, jotka haluavat hinnat-alkaen-malleista pykälän parempaa, mutta eivät kuitenkaan ole halukkaita maksamaan pitkälti yli viittä kymppiä high-end-luokan malleista.

Rakenteeltaan True Spirit 140 Direct on laadukkaan tuntuisesti valmistettu ja koon puolesta ongelmia ei pitäisi syntyä ainakaan normaalikokoisissa kokoonpanoissa, kunhan korkeussuunnassa on käytössä riittävästi tilaa. Coolerin kiinnitysratkaisu on tukeva, mutta Thermalright käyttää harmillisesti edelleen liikaa pieniä komponentteja sekä tavallisia ruuveja sormiruuvien sijaan.

True Spirit 140 Directin suorituskyky on coolerin koko ja hintaluokka huomioiden hyvää. Esimerkiksi verrokkina käytetyn samaa kokoluokkaa edustaneen Noctua NH-U14S -mallin kolme kymppiä kalliimpaa hintaa on todella hankala perustella. Lisäksi Thermalrightin TY-140-tuuletin tarjoaa mukavan kierrosalueen, mutta se on siitä huolimatta miellyttävän hiljainen pyörimisnopeuteen nähden. Alle 1000 RPM:n nopeuksilla True Spirit 140 Direct alkaa täyttää jo vaativammankin käyttäjän odotukset melutason suhteen.

Kokonaisuudessaan True Spirit 140 Direct on onnistunut cooleri, jota on helppo suositella runsaan 40 euron hintaluokassa. Se on erittäin hyvä kompromissi budjettimallien ja huippumallien välimaastosta.

Hyvää

 • Hiljainen tuuletin läpi kierrosalueen
 • Tuulettimen käytännöllinen PWM-säätöalue
 • Hyvä jäähdytysteho hintaluokassaan
 • Hyvä laatuvaikutelma
 • Tukeva kiinnitysratkaisu
 • Tuulettimen toimiva kiinnitysratkaisu
 • Kiinnitystarvikkeet kahdelle tuulettimelle
 • Yhteensopivuus varauksin

Huonoa

 • Kiinnitysratkaisussa liikaa pieniä osia ja tavallisia ruuveja

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Pakkaus, tarvikkeet ja rakenne
 3. Coolerin asennus
 4. Testikokoonpano ja -metodit
 5. Melu- ja lämpötilamittaukset
 6. Yhteenveto
Keskustelu

Vaikuttaa ihan ok jäähyltä kun katsoo hintaa.
Kiinnitysratkaisu on ehkä hieman työläämpi mutta ovat kai karsineet kuluja siinä ja melkein jokaiselta pysyy ruuvari kädessä eli ei pitäisi olla ongelma.
Ja kiitos arvostelusta

Kiitos hyvästä artikkelista. Itse kaipaisin verrokki cooleriksi jonkun halvan all-in-one jäähyn, kun tuossa hintaluokassa sellanen taitaa laittaa näitä tornimallisia pataan 100-0. Muutenkaan en voi käsittää miksi niitten kupariputkien väliin pitää jättää ne millin leveät ja syvät välit, parempi olisi ollut jos olisi edes saatu painettua ne putket yhteen jos kerran pitää tuota suorakosketustekniikkaa käyttää. Itselläni ollut joskus muinoin yksi tällainen direct-mallinen tornicooleri, mutta siinä putket olivat tiukasti yhdessä, tais olla jopa ocz valmistajana.

Halpa AIO häviää yleensä joko äänessä tai tehossa aina. Mutta se ihmetyttää että verrokkina ei ole Macho Direct joka on samaa hintaluokkaa isompana

Muropaketin uusimmat