Uusimmat

Kuva: Luke Skywalker Darth Vaderin kypärän kanssa – Tämä kohtaus ei Star Wars: The Force Awakensiin kelvannut

18.03.2020 08:15 Muropaketin toimitus

Star Wars: The Force Awakens -elokuvan konseptitaide paljastaa kiinnostavia asioita.

Star Wars: The Force Awakens  -elokuvan konseptitaiteilija ja Lucasfilmin AD Christian Alzmann julkaisi Instagram-tilillään konseptikuvan, jossa Luke Skywalker pitelee Darth Vaderin kypärää käsissään.

Hän kirjoittaa saatetekstissään kuvan olevan vain todella varhaista konseptitaidetta ja erilaisten ideoiden kokeilua, eikä kerro mihin moinen kohtaus olisi voitu leffassa laittaa. Lukea ei juuri nähty The Force Awakensissa, joten melko varma veikkaus lienee, että kohtaus olisi ollut mukana Reyn Maz Kanatan luona näkemässä näyssä. Lukehan vilahti R2-D2:n kanssa lopullisessa elokuvassa Reyn trippaillessa.

Oli miten oli, niin tässä vaiheessa on hyvä kelata muutama vuosi taaksepäin ja kurkata mitä totesimme The Force Awakens -elokuvasta sen ilmestyessä. Pikavauhtia kirjoitetusta arvostelusta huomaa, että se on rustattu nostalgialasit silmillä, vaikka kriitikkomme huomauttaakin myös elokuvan toistavan jo aiemmin nähtyä:

”.. elokuva alkaa toisintaa alkuperäisen trilogian tapahtumia, henkilöitä ja teemoja varsin raskassoutuisesti. Alkupuolella viittaukset ovat hienovaraisia ja, mikä parasta, toimivat myös omillaan. Ne ovat ikään kuin riffejä, joissa kuuluu vain hienovaraisia kaikuja ensimmäisistä elokuvista, kun taas lopussa siirrytään enemmän coverbänditoimintaan, eli yritetään saada biisit viimeistä ääntä myöten samanlaiseksi, mikä on tylsää”

Arvostelu: The Force Awakensin ensimmäinen tunti on A-luokan Star Warsia