Uusimmat

Huhupartio: EA ja Microsoft yhteistyöhön

27.02.2013 18:00 Miikka Lehtonen

Sony paljasti männäviikolla PlayStation 4 -pelikonsolinsa ja julkaisutilaisuudessa nähtiinkin jos jonkinlaista firmaa ja peliä. Mutta yhtä suurta ei, nimittäin EA:ta. Ja siitä lähtien onkin arvailtu syitä. Eräs saitti esittää omana tietonaan, että EA on hypännyt Microsoftin petiin.

Kun EA:ta ja firman tulevia uuden sukupolven pelejä ei nähty Sonyn julkistustilaisuudessa, alkoi innokas spekulaatio syistä ja seurauksista. Teorioita on jos jonkinlaisia, mutta se yleisin tuntuu olevan, että EA säästelee paukkujaan Microsoftin lähiaikoina pidettävään Durango-julkistamistilaisuuteen. Brittiläisen CVG:n saamat tiedot tuntuvat tukevan tätä johtopäätöstä.

Firma kertoo saaneensa pariltakin taholta tietoja, joiden mukaan EA ja Microsoft ovat tehneet jonkinlaisen yhteistyösopimuksen. Tähän sopimukseen liittyen EA sitten paljastaisi ne seuraavan sukupolven suuret pelinsä, eli esimerkiksi Battlefield 4:n, nimenomaan Microsoftin lehdistötilaisuudessa.

Tämä ei toki tarkoita sitä, että EA tulisi julkaisemaan pelinsä vain Xboxilla, sillä firmalle luonnollisesti maistuu raha ja sitä saa yleensä enemmän kun julkaisee pelinsä mahdollisimman monilla alustoilla. Mutta olisihan se kova kaappaus jos Battlefield 4:n karttapaketit muut lisukkeet tulisivat joko yksinoikeudella tai reilusti PlayStationia ennen Xboxille.

Huhut tulevat varmasti pyörimään innokkaina ainakin siihen saakka, että EA joko räjäyttää pommin Microsoftin lehdistötilaisuudessa tai ei. Tilaisuus järjestetään lähteestä riippuen joko maalis- tai huhtikuussa, joten odoteltavaa riittää vielä hetkeksi.

Lähde: CVG