Uusimmat

Testissä Sony Xperia Z2

01.07.2014 15:13 Teemu Hynninen

Kevät ja käynnissä oleva kesä ovat olleet mobiilimarkkinoilla mielenkiintoista aikaa. Valmistaja toisensa jälkeen on tuonut myyntiin uuden lippulaivapuhelimensa, joka kuvastaa kyseisen yhtiön näkemystä markkinoiden parhaasta älypuhelimesta. Uutena tulokkaana toukokuussa kauppoihin rantautui Xperia Z2, joka on japanilaisen Sonyn tuore huippupuhelin ja seuraaja Xperia Z1:lle. Sen ykköshaastaja on tietenkin mobiilimarkkinoita hallitsevan Samsungin Galaxy S5, mutta myös HTC:n ja LG:n tuoreet lippulaivat Applen iPhonen kanssa taistelevat samoista asiakkaista Sonyn uutuuden kanssa.

Suomessa Sony on selvä haastaja, sillä yhtiön näkyvyys kotimaassa on ollut vähäistä. Tilanne on kuitenkin muuttunut ja toukokuussa yhtiö kertoi aikeistaan panostaa jatkossa vahvemmin Suomeen. Itse asiassa Sony lähtee tavoittelemaan heti kolmanneksi suurimman älypuhelinvalmistajan titteliä, jonka saavuttaminen ei tule olemaan helppoa, koska vahva kolmikko, Apple, Nokia ja Samsung, hallitsevat myyntiä meillä varsin suvereenisti. Nokian nimi tulee älypuhelimista kuitenkin hiljalleen putoamaan pois, kun Microsoft ryhtyy puskemaan markkinoille omia laitteitaan ostettuaan Nokian matkapuhelintuotannon. Tässä lienee Sonyn suurin mahdollisuus, sillä suomalaiset eivät välttämättä tule tukemaan Microsoftia samanlaisella lojaalisuudella kuin Nokiaa, jonka asema kotimaassa on aina pysynyt hyvänä, vaikka muualla päin maailmaa olisi koettu suuriakin ongelmia.

Japanilaisen Sonyn tahti älypuhelinmarkkinoilla on kovaa, sillä nykyisen lippulaivamalliston ensimmäinen jäsen, Xperia Z, esiteltiin vuoden 2013 helmikuussa. Jo samaisen vuoden syksyllä lanseerattiin Xperia Z1 ja nyt kauppoja valloittaa Xperia Z2. Toisin sanoen Sony on tuonut markkinoille uuden lippulaivan puolen vuoden välein ja jos on uskominen Sony Mobilen tärkeimpiin johtajiin kuuluvaa Kurozumi Yoshiroa, ei Xperia Z2 tule olemaan poikkeus. Yhtiön mukaan lippulaivastatuksen säilyttäminen vaatii nopeita liikkeitä, jotta kilpailu muita valmistajia vastaan on mahdollista. Seuraajaa nykyiselle mallille voidaan siis odottaa jo joulumarkkinoille.

Nopea julkaisutahti pitää lippulaivojen erot kohtalaisen pieninä, vaikka muutoksia useilla eri osa-alueilla on havaittavissa. Nyrkkisääntönä voidaan todeta piirisarjan päivittyneen uudempaan versioon ja kameran parantuneen edellisestä versiosta. Näin on myös Xperia Z2:n kohdalla, jossa lisäksi näytön koko on kasvanu edeltäjien viidestä tuumasta 5,2 tuumaan. 

Onko Sonyn uutuudesta taistelemaan Android-markkinoiden parhaan älypuhelimen tittelistä? Sitä lähdemme selvittämään perinteisesti kootussa artikkelissamme, jossa käymme läpi tuotteen rakennetta, tekniikkaa, ohjelmistoa sekä kameraa. Lopussa on lisäksi yleisiä käyttökokemuksia sekä yhteenveto. Mukana ovat perinteiset suorituskykymittaukset, jotka antavat osviittaa laitteen raa’asta laskentatehosta ja graafisesta suorituskyvystä. Pienenä ekstrana käsittelemme omassa osiossa pikaisesti Sonyn omaa SmartBand-aktiivisuusranneketta ja siihen keskeisesti liittyvää Lifelog-sovellusta.

Sisältö

  1. Testissä Sony Xperia Z2
  2. Tekniset ja ulkoiset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä, käyttöliittymä ja ohjelmisto
  4. Kamera
  5. SmartBand-ranneke ja Lifelog-sovellus
  6. Käyttökokemukset ja yhteenveto