Uusimmat

Valve diggasi indiepeliä, Minecraft nousi heti nettihitiksi

02.08.2010 14:20 Jukka O. Kauppinen

Indiepelit ovat aitoa, herkullisinta parhautta. Ja sen tietävät myös maailman suosituimpien pelien tekijät. Valven toimistolla on omien pelien tekeminen ollut viime aikoina hieman hankalaa, sillä firman pelidevaajat ovat jumiutuneet Minecraft-nimisen indiepelin ääreen. Eipä olisi Minecraftin tekijä, Markus Persson, voinut parempaa mainosta teokselleen toivoa.

Valven TF2-blogissa kirjoitetusta ”jep, sinunkin pitäisi pelata tätä peliä” -ylistyksestä seurasi ostoryntäys. Valven blogaus ja ostoryntäys tietysti johti omaan uutisointiaaltoonsa, kun tapahtumasarja ylitti muiden pelisaittien uutiskynnyksen. Ja hype kasvaa. Tuloksena peliä on myyty nyt muutamassa päivässä lähemmäs 7000 kappaletta. Ei huonosti, sillä ennen Valven puffia pelin oli ostanut vuodessa 36 000 ihmistä.

Minecraft on veikeä ja omaperäinen fysiikkapohjainen hiekkalaatikko-seikkailu-simulaatio, jossa tekijän oman kuvauksen mukaan ”paetaan luurankoja ja asetellaan kentille palikoita. Samassa siinä tutkitaan pelimaailmaa, kaivetaan raaka-aineita, pyöritetään farmia” ja ties mitä. Kuulostaa hassulta ja jos se on vielä kaiken lisäksi veikeä ja imaiseva, niin jumpe, heti kokeilemaan.

Pelaaminen onnistuu niin yksin- kuin moninpelinä. Pelin voi ladata ilmaiseksikin, mutta nykyisen alpha-version voi ostaa kymppieurolla. Kertamaksulla saa myös pelin kaikki tulevat versiot.

 

Lähde: Is that an Equalizer in your pocket?

Lisätietoja: http://minecraft.net

Lue  myös

Arvostelu: Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Irrational Games avasi kiusoittelusivuston

Rockstar North hakee toimintaosaajia

Testissä Dolphin 4 Gt Touch – vedenpitävä MP3-soitin