Että sellainen floppi… Netflixin haukutun yllätyselokuvan katsojaluvut paljastettiin

16.02.2018 07:42 | Muropaketin toimitus | 2

Netflix julkaisi pari viikkoa sitten Cloverfield-elokuvasarjan kolmannen osan ilmoittamatta asiasta etukäteen. Perinteisesti Netflix ei paljoa pukahda ohjelmiensa tai elokuviensa tarkoista katsojamääristä, mutta aina välillä suoratoistopalvelun ohjelmiston luvuista saadaan jotain vihiä.

Varietyn mukaan The Cloverfield Paradox keräsi Yhdysvalloissa ensimmäisen viikon eli seitsemän vuorokauden aikana kaikkiaan viisi miljoonaa katselukertaa. Katsojista 2,8 miljoonaa kertyi kolmen ensimmäisen päivän aikana.

Lukuja on tietenkin vaikea suhteuttaa mihinkään, kun kattavaa dataa Netflixin muiden ohjelmien ja elokuvien katselukerroista ei ole saatavilla. Se kuitenkin tiedetään, että Will Smithin tähdittämä Bright keräsi joulukuussa vain kolmessa päivässä 11 miljoonaa katselua USA:ssa. Toki Bright on yksi Netflixin kaikkien aikojen suosituimmista omista julkaisuista, joten tämäkään vertailu ei auta kertomaan, onko The Cloverfield Paradox Netflixin näkökulmasta menestys vai ei.

Mutta:

Koska Cloverfield-uutuus maksoi Netflixille tiettävästi peräti 50 miljoonaa dollaria, kriitikot ja katsojat ovat mollanneet elokuvaa (jotkut tosin myös kehuneet), ja katsojamäärät jäivät ainakin USA:ssa Brightista, on vaikea uskoa että Netflixissä surraan suuresti sitä, että seuraava Cloverfield-elokuva aiotaan julkaista perinteisellä tavalla.

Muropaketin arvostelussa The Cloverfield Paradox ei juuri kehuja kerännyt:

Netflixissä julkaistu The Cloverfield Paradox on pettymys ja herättää huolen elokuvasarjan tulevaisuudesta

Keskustelu

Katsojillahan ei paljoo ole merkitystä tulojen kannalta kun ihmiset maksaa joka kuukausi saman maksun muutenkin

menu

Katsojillahan ei paljoo ole merkitystä tulojen kannalta kun ihmiset maksaa joka kuukausi saman maksun muutenkin

Tottakai sillä on merkitystä, hyvällä ja paljon katsotulla sisällöllä pidetään katsojat maksamassa jatkossakin.

Itse en ainakaan nää mitään syytä lopettaa Netflixin tilausta, mutta kilpailijoita (HBO, Viaplay ja Amazon) tulee katkottua jatkuvasti.

Netflixistä löytyy aina jotain laadukasta katsottavaa, enemmän kuin ehdin itse katsoa.

Muropaketin uusimmat