Uusimmat

Omaperäinen ja syystäkin kehuttu Break the Game -videopelidokkari palkittiin Tribecan leffafestareilla

16.06.2023 10:51 Aki Lehti

Zelda-peleihin erilaisen lähestymistavan kautta keskittyvä Break the Game -elokuva palkittiin Tribecan elokuvafestareilla.

Vielä tulevan viikonlopun ajan jatkuvan Tribecan elokuvafestivaalin palkinnot jaettiin viime yönä Suomen aikaa. Maailmanensi-illassa näkemämme suomalaisohjaaja Katja Gauriloffin upea Je’vida-elokuva ei harmi kyllä yltänyt palkintosijoille.

Lue myös: Pika-arvio | Je’vida on pieni ihme ja vuoden parhaimpia kotimaisia elokuvia

Useampi palkinnoista meni ehdottomasti oikeisiin osoitteisiin.

Esimerkiksi lähes 3000 tunnin Twitch-materiaalista raakattu ja kasattu Jane M. Wagnerin ohjaama Break the Game -dokumentti sai tuomariston kunniamaininnan.

Elokuva kertoo transgenderistä Narcissa Wrightista, joka yrittää rikkoa The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelin speedrun-ennätyksen.

Lisäksi se on kertomus Twitch-riippuuvuudesta, muunsukupuolista huippupelaajaa hirvittävällä tavalla kohtelevasta yhteisöstä ja mielenterveydestä.

Tuomaristo kommentoi kunniamainintaa alkuperäiskielellä seuraavasti:

“We gave the special jury mention to Break the Game for taking the innovative risks in its execution, that its protagonist took discovering her authentic self. Within the sterile confines of an electronic universe, the director revealed the critical core of human connection, kindness and growth, which we can shorthand as the real meaning of love.”

Katja Gauriloffin ohjaama Je’vida saa Suomen ensi-iltansa ensi syksynä. Break the Gamen ensi-illasta ei ole tietoa, mutta veikkaamme leffan kuuluvan syyskuussa järjestettävän Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmistoon.

Tribeca-festivaalin kaikki voittajat löytyvät täältä.

Break the Game

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat