Testissä Honor 10 -puhelin – Ykkösvaltteina kamera ja järkevä hinnoittelu, kompastuskivinä akku ja sormenjälkitunnistin

03.06.2018 10:00 | Juha Uotila

Honorin laitteet ovat Suomessa napanneet myyntilistojen kärkipaikkoja vuosi toisensa jälkeen ja olleet erityisesti nuorten suosiossa. Huawein sisaryhtiön uusin lippulaiva on Honor 10. Muropaketti testasi, onko sillä aineksia jatkaa merkin menestyskulkua.

Honorin uutuusmalli, Honor 10, julkaistiin Euroopan markkinoille 15. päivä toukokuuta, ja se saapui Suomessa myyntiin 24. toukokuuta. Puhelimen suositushinta neljän gigatavun muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla on 449 euroa. Mikäli kaipaa suurempaa tallennustilaa, irtoaa 128 gigatavun tallennustilalla varustettu versio 499 eurolla.

Honorin puhelimet ovat olleet jo parin viime vuoden ajan olleet Suomessa hyvin suosittuja. Buumi alkoi Honor 8 -mallista, ja valmistaja jatkoi menestyksen siivittämänä Honor 9:ssä vahvaa panostamista laitteiden ulkoiseen olemukseen. Honor-brändi kosiskelee selkeästi yhä enemmän ja enemmän nuorisoa.

Honor 10 on saatavilla neljässä värissä, joista kaksi on kaksisävyisellä värityksellä varustettua (Phantom Blue ja Phantom Green). Tätä kaksikkoa täydentää normaalit musta sekä harmaa värivaihtoehto.

Honor 10 toimitetaan sirossa valkoisessa pahvilaatikossa, jonka päällä kiiltelee 10-merkintä. Paketin alalaidassa on vielä Honorin logo. Sisältä löytyy itse puhelimen lisäksi Huawein oma SuperCharge pikalaturi ja USB-C-liittimellä varustettu latauspiuha.

Lehdistöversion pakkauksessa oli mukana myös muovinen suojakuori, jonka sisältyvyys itse myyntipakettiin vaihtelee myyntialueittain.

Käymme tässä testiartikkelissa läpi Honor 10:n ulkoisen olemuksen ja tekniset ominaisuudet, perehdymme laitteen tuplakameraan ja ajamme laitteelle normaalit suorituskykymittaukset. Näillä eväin selviää, voiko Honor 10 -puhelimen odottaa jatkavan valmistajan menestyskulkua.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto