UUSIMMAT

Testissä HTC U11 – Yksi vuoden parhaista älypuhelimista

26.06.2017 19:00 | Juha Uotila | 2

HTC U11:n tehtävänä on palauttaa valmistaja takaisin paikalleen lippulaivapuhelinten kärkijoukossa. Tilanne vaikuttaa lupaavalta: Muropaketin testi paljastaa puristukseen reagoivan Edge Sense -toiminnon hiukan turhaksi, mutta kamera ja tekniset ominaisuudet nostavat HTC U11:n yhdeksi vuoden parhaista älypuhelimista.

HTC julkaisi uuden U-sarjan ensimmäiset U Ultra- ja U Play -puhelimet alkuvuodesta. Näistä U Ultra kävi jo Muropaketin testattavana. U-sarja ei tuolloin aiheuttanut suuria ostohaluja, ja HTC totesikin, että yhtiöltä on tulossa selkeä lippulaivapuhelin vielä ennen kesää. HTC U11-malli julkaistiin toukokuun puolivälissä, ja kauppoihin sen oli tarkoitus tulla heti kesäkuussa. HTC:lla on kuitenkin ollut toimitusongelmia, ja niinpä puhelimien toimitukset alkavat Suomessa vasta tällä viikolla.

HTC U11 saapuu Suomessa myyntiin kahdessa eri värissä, jotka ovat hopea (Amazing Silver) sekä musta (Brilliant Black). Laite on saatavilla myös HTC:n omasta verkkokaupasta (kaksois-SIM-malli) myös sinisenä (Sapphire Blue). HTC U11 suositushinta on 779 euroa, mutta esimerkiksi HTC:n klubiin rekisteröitymällä puhelimen saa ostettua noin 700 eurolla.

Tässä Muropaketin HTC U11 -testiartikkelissa otamme selvää, onko HTC vihdoin saanut markkinoille puhelimen, jonka kuluttajat haluavat ostaa. Testissä käymme läpi laitteen ulkoisen olemuksen ja perehdymme tärkeimpiin teknisiin ominaisuuksiin. Normaaleja suorituskykytestejäkään emme luonnollisesti unohda.

HTC U11 toimitetaan pelkistetyssä valkoisessa pakkauksessa, jonka päällä komeilee hopeinen HTC U11 -teksti. Myyntipakkauksen sisältöön HTC on tällä kertaa panostanut, ja laatikosta löytyykin puhelimen lisäksi Quick Charge 3.0 -pikalatausta tukeva laturi sekä kaapeli, HTC:n uudet uSonic -kuulokkeet (USB-C), kovamuovinen suojakuori, näytön puhdistusliina sekä USB-C–3.5mm-adapteri (sisältää oman DAC:n).

HTC on siis pakannut myyntipakkauksen sisään ison kasan hyödyllisiä tarvikkeita, ja varsinkin suojakuori on hyvä lisäys. Suojakuoresta tosin täytyy mainita, että se naarmuuntuu todella nopeasti. Jo muutaman päivän käytön jälkeen oli kuoressa huomattavia jälkiä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus
  3. Tekniset ominaisuudet
  4. Kamera
  5. Käyttöjärjestelmä
  6. Suorituskyky ja akkukesto
  7. Yhteenveto
Keskustelu
poklu

Eikö 4k kuvauksen rajoitus ole 6 eikä 5 minuuttia?

Ainakin testilaitteessa tuo oli 5min

Muropaketin uusimmat