UUSIMMAT

BioShock ja Dishonored -kehittäjät julkistivat kutkuttavan co-op -kauhupelin

01.03.2018 14:36 | Muropaketin toimitus

The Blackout Club on Question-studion uusi projekti, jonka tekijöistä löytyy monen hittipelin veteraaneja.

Vuonna 2015 ilmestyneestä The Magic Circle -pelistä tunnettu pelistudio Question on julkistanut uuden pelinsä, jonka on määrä ilmestyä vuonna 2019. Uusi projekti on nimeltään The Blackout Club, ja sen kuvaillaan olevan yhteistyömuotoinen kauhupeli.

Vaikka studio on vielä melko tuntematon, on tekijöillä kokemusta lukuisista hittipeleistä. Polygonin mukaan kehittäjätiimillä on tilillään muun muassa sellaisia kehuttuja pelejä kuin BioShock, Dishonored, Prey ja Thief. Eipä ihme, että uuden pelin kuvaillaankin olevan hiiviskelypainotteinen, mutta tarinaltaan se ei juurikaan muistuta edellä mainittuja.

The Blackout Clubin keskiössä ovat pikkukaupungin lapset, jotka lähtevät selvittämään yhteisöä vaivaavia mystisiä sähkökatkoja. Kun yksi lapsista katoaa, alkavat lapset tutkimaan tapausta, ja he löytävät muun muassa kaupungin alla risteilevän tunneliverkoston sekä aikuisten salaliiton.

Questionin toinen perustaja, muun muassa BioShock 2:n (2010) luova johtaja Jordan Thomas kuvailee studion lähestymistapaa kauhupeliin näin:

”Rakastamme ilmaisuvoimaisia järjestelmiä, joissa pelaaja määrittelee kokemusta parhaaksi näkemällään tavalla, jopa kokonaista älykkäiden vihollisten ekosysteemiä vastaan. Ja nyt, he ovat aivan naapurissa – tutunoloisessa, modernissa kaupungissa, jossa hirviöillä on ihmisten kasvot.”

Alta näet The Blackout Clubin vihjailevan julkistustrailerin. Peliä kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, ja sen on määrä ilmestyä vuoden 2019 alkukuukausina.