Google Stadia sai ominaisuuden, joka olisi upea nähdä myös muilla pelialustoilla

18.01.2021 14:20 | Muropaketin toimitus

Google Stadia -käyttäjät voivat nyt jakaa pelien huippuhetkiä muille pelaajille aivan uudella tavalla.

State Share -niminen ominaisuus mahdollistaa sen, että pelaajat voivat jakaa toisilleen pelattavissa olevia paloja omista peleistään. Koska Google Stadia perustuu pelien striimaukseen, ei peliä tarvitse edes ladata ensin omalle koneelle, vaan sen voi aloittaa suoraan jakolinkkiä napsauttamalla. Google Stadian ensimmäinen State Sharea tukeva peli on Hitman 3.

Hitman 3:n tapauksessa pelaaja voi tallentaa esimerkiksi kohtauksen, jossa hän onnistuu päästämään kohteensa päiviltä. Kohtauksen voi sen jälkeen jakaa State Sharen avulla muille pelaajille, jolloin muut voivat pelata saman kohdan lävitse omilla päätelaitteillaan.

State Sharen avulla jaettu pätkä sisältää Hitman 3:ssa muun muassa saman pelin vaikeustason ja samat Agent 47:n varusteet, jotka olivat käytössä myös alkuperäisellä pelaajalla. Tulevaisuudessa State Share tulee tukemaan Hitman 3:n lisäksi myös muita pelejä, joskin tarkka tapa jolla ominaisuus toimii vaihtelee pelien mukaan. Lisätietoja ominaisuudesta löytyy Google Stadian blogista.