Alkava pelikesä on kertakaikkisen kurja – Kiinnostavat julkaisut PC:lle ja konsoleille voi laskea yhden käden sormilla

01.06.2021 20:30 Tuukka Hämäläinen

Muun muassa Ratchet & Clank: Rift Apart saapuu pelastamaan hiljaiset kesäkuukaudet.

Kesä on pelimaailmassa usein hiljaista aikaa, jolloin keskitytään lähinnä odottamaan tulevan syksyn suuria pelijulkaisuja. Niin on myös tänä vuonna, mutta jotain uutta on tällekin kesälle sentään tarjolla.

Listasimme alle viisi kesän suurinta ja kiinnostavinta pelijulkaisua. Emme ottaneet mukaan huomattavan monia käännöksiä ja päivityksiä. Mainittakoon kuitenkin, että esimerkiksi Final Fantasy VII Remake ja Metro Exodus päivittyvät kesäkuussa uudelle sukupolvelle.

Necromunda: Hired Gun

Kesän ensimmäinen julkaisu saapuukin keskuuteemme jo tänään, 1. kesäkuuta. Warhammer 40K -universumiin sijoittuva räiskintäpeli Necromunda: Hired Gun on näyttänyt ennakkoon hyvin lupaavalta peliltä, joka tekee pelaajasta palkkamurhaajan tummanpuhuvaan cyberpunk-kaupunkiin. Luvassa näyttää olevan nopeatempoista ja veristä toimintaa Doomin jalanjäljissä, mutta myös hahmonkehitystä, roolipelielementtejä sekä uskollinen taistelukoira.

Necromunda: Hired Gun on saatavilla PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Jo kesäkuussa saapuu myös PlayStationin kesän suurin pelijulkaisu, pidetyn Ratchet & Clank -pelisarjan uusin tulokas Ratchet & Clank: Rift Apart. Insomniac Gamesin tuorein yhdistelmä räiskintää ja tasohyppelyä saapuu ainoastaan PlayStation 5:lle, ja se ottaa kaiken irti uudesta alustasta innovatiivisen ulottuvuusmatkailun muodossa.

Ratchet & Clank: Rift Apart ilmestyy 11. kesäkuuta vain PS5:lle.

Scarlet Nexus

Toimintaroolipeli Scarlet Nexus saattaa hyvinkin olla kesän suurin yllättäjä. Ainakin Muropaketin toimittaja löysi ennakkoon paljon positiivista sanottavaa Bandai Namcon uudesta, kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuvasta scifi-ropesta.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Scarlet Nexus saattaa olla kesän hittipeli – Toimintatykityksessä pistetään luu kurkkuun kukkakimppudemonille ja muille avaruuspiruille

Scarlet Nexus ilmestyy 25. kesäkuuta PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle. Konsolialustoilla pelistä on saatavilla myös ilmainen demoversio.

Humankind

Strategiapelien ystäville on luvassa herkkua elokuussa, kun Segan uusi sivilisaatiopeli Humankind näkee päivänvalon. Humankind on ennakkoon Civilization-peleihin verrattu 4X-strategiapeli, joka päästää ohjastamaan kokonaista sivilisaatiota halki ihmiskunnan historian. Peli erottuu kilpailijoistaan muun muassa sillä, että kullekin aikakaudelle valitaan yksi yhteiskuntamalli, joka antaa pelaajalle bonuksia ja minuksia pelaamiseen.

Ennakkoon lupaavalta vaikuttava Humankind ilmestyy PC:lle, Macille ja Google Stadialle 17. elokuuta.

Kena: Bridge of Spirits

Loppukesästä nähdään vielä uusi, vaikuttava indieseikkailu Kena: Bridge of Spirits. Kolmannen persoonan toimintaseikkailussa pelaaja ohjastaa nuorta Kenaa, joka kamppailee vihollisia vastaan taikakyvyillä ja pyrkii pelastamaan kuolleiden sieluja suuren tragedian jälkeen. Peli ottaa ilon irti myös PS5:n ominaisuuksista, kuten DualSense-ohjaimesta.

Kena: Bridge of Spirits ilmestyy 24. elokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStatuion 5:lle.