Ensituntumat | Scarlet Nexus saattaa olla kesän hittipeli – Toimintatykityksessä pistetään luu kurkkuun kukkakimppudemonille ja muille avaruuspiruille

12.05.2021 21:00 | Ilari Hauhia

Kesäkuussa ilmestyvä Scarlet Nexus saattaa hyvinkin olla yksi kesän positiivisimmista yllätyksistä. Ensituntumien perusteella pelin nopeatempoinen toiminta ja kamppailu toimivat hyvin, ja tarjolla on pirteän erilainen pelimaailma.

Scarlet Nexus sijoittuu kauas tulevaisuuteen, jossa taivaalla liihottaa joukoittain drooneja ja huipputeknologia on muutenkin arkipäivää. Teknologian avulla ihmisaivoista löydetään erikoinen psioninen hormoni, joka antaa osalle ihmisistä supervoimia. Ihmiskunta on juuri astumassa aivoja tehostavan teknologian avulla uuteen aikakauteen, kun tapahtuu harmillinen käänne: avaruudesta alkaa sataa Others-nimisiä mutantteja, jotka himoavat ihmisaivoja.

Others-mutantteja vastaan perustetaan Other Suppression Force -nimiset puolustusvoimat, joiden tarkoituksena on puolustaa maapalloa taivaalta laskeutuvia muukalaisia vastaan. OSF-joukkoihin värvätään sellaisia sotureita, joiden yliluonnolliset kyvyt sopivat erityisen hyvin Otherseja vastaan kamppailuun.

Scarlet Nexusin hirviöt ovat mukavan omaperäisen näköisiä vastustajia. Pelissä on mukana esimerkiksi kukkakimppupäisiä demoneja ja lentäviä hehkulamppuja. Välillä vastaan voi asettua noiduttua lehmää muistuttava olio, toisaalla taivaalta tippuu taas suussaan konekivääriä kantava kammotus. Myös vastustajien hyökkäykset ovat pirteän erilaisia, ja eri vastustajia vastaan täytyy käyttää erilaisia lähestymistapoja.

Pelaaja saa heti Scarlet Nexusin alussa päättää, haluaako hän hypätä Yuito Sumeragin vai Kasane Randallin saappaisiin. Sumeragi on arvostetusta poliittisesta perheestä tulevalla tarmokas tulokas, kun taas Randall on taustojaan salaileva mystinen tiedustelija. Molemmat hahmot liittyvät OSF-joukkoihin taistelemaan Otherseja vastaan. Hahmon valinta vaikuttaa pelin tarinaan, joten innokkaimpien fanien on syytä kokeilla molempia vaihtoehtoja.

Scarlet Nexus on pohjimmiltaan nopeatempoinen toimintapeli, jossa pelaaja ottaa mittaa Others-muukalaisista. Tarkoituksena on muodostaa hyökkäyksistä erilaisia komboja ja samalla väistellä vihollisten vastaiskuja. Käytännössä kyse on nappulajumpasta, jossa hahmojen psykokineettiset voimat valjastetaan ilmassa leijuvien terien käyttämiseen. Lisäksi pelaaja voi heitellä Othersien niskaan muun muassa autoja, roskapönttöjä ja muuta kaupungin kaduilta löytyvää rojua.

Scarlet Nexus

Harmillisesti ennakkotesti järjestettiin pahasta verkkoviiveestä kärsineellä etäyhteydellä, joka oli kaukana optimaalisesta kokemuksesta kiivasta kamppailua silmällä pitäen. Huolimatta siitä, että yhteys pätki ja hidasteli, oli taistelu silti maittavaa. Näin ollen omalla konsolilla tai PC:llä pelatessa kokemuksen pitäisi olla vielä huomattavasti parempi, kun erilaisia hyökkäyksien komboja pääsee soveltamaan sulavammin.

Scarlet Nexus etenee ainakin alun perusteella kohtalaisen tiukassa putkessa, jossa taivaalta tipahtelee Otherseja vastaan tasaisin väliajoin. Omaa hahmoa kehitetään taisteluiden välillä muun muassa Brain Tree -nimisen kykypuun kautta ja pelaaja voi rakentaa itselleen oman taistelutiimin muista OSF:n jäsenistä. Näin ollen kyse ei ole puhtaasta yhden miehen sodasta.

Scarlet Nexus

Ensituntumien perusteella Bandai Namcon kehittämän Scarlet Nexuksen animehenkinen brain punk -teema toimii hyvin.

Seikkailussa yhdistyvät sopivan omaperäinen maailma, hyvin toimivat kamppailumekaniikat, tyylikkäät grafiikat sekä ainakin alun perusteella kiinnostava tarina. Ainakin omalta kohdaltani Scarlet Nexus oli lentänyt täysin tutkan alta ennen ennakkotilaisuutta, mutta testin perusteella peli singahti kesän odotetuimpien seikkailujen joukkoon.

Myös laaja yleisö pääsee testaamaan Scarlet Nexusta vielä ennen sen julkaisua. Pelistä julkaistaan ilmainen demo, jonka kimppuun Xbox-pelaajat pääsevät 21. toukokuuta ja PlayStation-pelaajat 28. toukokuuta.

Varsinainen pelijulkaisu tapahtuu kesäkuun 25. päivänä, ja konsoleiden lisäksi Scarlet Nexus rantautuu myös PC:lle.

Muropaketin uusimmat