Näin Cyberpunk 2077 aikoo ratkaista yhden räiskintäroolipelien perisynneistä

11.08.2020 08:00 | Muropaketin toimitus

CD Projekt Red on avannut uudessa haastattelussa kovasti odotetun Cyberpunk 2077:n kohtaamia haasteita ja keinoja, joilla studio aikoo varautua näihin.

Yksi haasteista on ollut monissa roolipelielementtejä yhdistävissä räiskinnöissä olevat luotisieniviholliset, jotka saattavat kestää useiden lippaiden edestä luoteja värähtämättä ja siten latistaa hivenen tunnelmaa. Cyberpunk 2077:n gameplay designer Pawel Kapala tiedostaa asian olevan ongelma genressä, mutta kertoo VG247:llä studion varautuneen tähän varsin visuaalisella kikalla.

”Mielestäni suurin ongelma peleissä, joissa on luotisienimäisiä vihollisia, on seuraava: viholliset eivät reagoi millään tapaa osumiin. Tuntuu kuin kirjaimellisesti ampuisin pesusientä, aivan kuin osumapisteessä ei olisi mitään. Emmekä ole halunneet sellaista, joten olemme mallintaneet vihollisiin osumareaktiot. Näet heidän haavoittuvan. He kompuroivat ja jopa kaatuvat tulituksen voimasta.”

Tämä ei tietenkään korvaa täysin sienimäisiä vihollisia, mutta Kapalan mukaan pelaajan kanssa samantasoisia vihollisia kohdatessa näiden pitäisi kaatua inhimillisen luotimäärän puitteissa. Tämän pitäisi koskea myös pomovastuksia.

Samaisessa haastattelussa Kapala paljastaa myös, ettei studio ole vielä täysin tyytyväinen Cyberpunk 2077:n lähitaisteluun tällä hetkellä ja että kehittäjät ovat parhaillaan työstämässä sen tuntumaa paremmaksi etenkin visuaalisen palautteen osalta.

Ja pelkkään lähitaisteluun keskittyvää läpipeluuta haikailevia varten, minkä pitäisi olla Kapalan mukaan ainakin teoriassa mahdollista, hänellä on varoituksen sana:

”Teknisesti voit juosta kaikkialle pelkkä katana kädessä. Mutta jos kohtaisit helikopterin, juoksisitko sitä kohti puukon kanssa? Epäilen vahvasti, joten se ei välttämättä ole kovin hyvä strategia.”

Lue myös: Video: Tällaisia aseita Cyberpunk 2077 tulee tarjoamaan