Nintendo Switch Onlinella jo 10 miljoonaa tilaajaa – ei silti lähelläkään Xboxin ja PlayStationin palveluita

09.07.2019 08:29 | Muropaketin toimitus

Vajaa vuosi sitten avautunut Nintendo Switch Online saavutti merkittävän virstanpylvään, mutta matkaa kilpailijoihin on vielä paljon.

Nintendo avasi viime vuoden syyskuussa uuden Nintendo Switch Online -palvelunsa, joka teki Switch-konsolin verkkopelaamisesta valtaosin maksullista. Hittipeli Fortnite: Battle Royale on pysynyt Switchillä ilmaispelattavana, mutta pääasiassa hybridikonsolin verkkopelit vaativat nykyään Online-tilauksen, joka kustantaa muutaman euron kuukaudessa.

Nintendo Switch Onlinea kritisoitiin sen avautuessa, mutta palvelusta on soraäänistä huolimatta tullut hyvin suosittu. Video Gamerin mukaan Nintendo on paljastanut, että palvelulla on jo yli 10 miljoonaa tilaajaa.

Lukema on kunnioitettava, etenkin kun itse konsoliakin myyty vasta vajaat 35 miljoonaa kappaletta. Nintendon verkkopalvelun tilaajamäärä jää kuitenkin vielä kauas kilpailijoista.

Viime vuotisten tietojen mukaan PlayStation Plussalla on kuukaudessa jopa 80 miljoonaa aktiivista käyttäjää, kuten GameSpot kertoo, ja Xbox Livelläkin aktiivisia käyttäjiä on liki 60 miljoonaa, kertoo puolestaan Windows Central. Nintendo Switch Online on siis verkkopelipalveluista kiistatta pienin, mutta myös nuorin ja toiminut vasta yhdellä konsolisukupolvella.

Nintendo Switch Onlinen hinnat ja lisätietoja löytyy Nintendon sivuilta.