Haastattelussa Twitchin perustaja Emmett Shear: ”Tulevaisuuden pelikonsolit voivat olla pelkkiä ohjaimia”.

06.05.2019 20:35 | Joonas Pikkarainen

Muropaketti pääsi tapaamaan hiljattain tietokone- ja konsolipelaajille suunnatun Twitch-suoratoistopalvelun perustaja Emmett Shearia. Juttutuokion aikana Shear kertoi mielenkiintoisia asioita Twitchistä ja siitä, miten hän uskoo pelaamisen tulevaisuudessa kehittyvän.

”Olisin äärimmäisen yllättynyt, jos näkisimme koskaan viimeisen konsolisukupolven – – uskon, että konsoleiden muodot muuttuvat, aivan kuten kännykät muuttuivat isoista harmaista tiiliskivistä kiiltäviksi tableteiksi. Tulevaisuuden konsoli on mahdollisesti vain ohjain, joka sisältää konsolin ja kytketään suoraan televisioon. Mutta en usko, että konsolit itse häviävät mihinkään.”

Näin analysoi Twitchin toimitusjohtaja Emmett Shear konsoleiden tulevaisuutta, kun Muropaketti kysyi häneltä, jääkö seuraava konsolisukupolvi viimeiseksi (taas kerran).

Pääsimme haastattelemaan Shearia TwitchCon Europessa, jossa jutustelun aiheeksi nousivat konsoleiden ohella myös Google Stadia sekä hiljattain Euroopan Unionissa hyväksytty Artikla 17 (o.s. Artikla 13). Etenkin jälkimmäisen kohdalla Shear on ollut äänekäs vastustaja, joten kysyimme häneltä muun muassa monia eurooppalaisia sisällöntuottajia polttaneen kysymyksen siitä, suljetaanko Twitch kokonaan nyt Euroopassa kun Artikla 17 hyväksyttiin:

”Twitch pysyy kyllä hengissä, mutta samaa ei voi sanoa seuraavasta startup-yrityksestä – – ja se on yksi [Artikla 17:n] suurimmista ongelmista, sillä se todella vahingoittaa startupien mahdollisuutta rakentaa uusia tuotteita, jotka voimaannuttaisivat ihmisiä luomaan.”

Katso alla oleva haastattelu saadaksesi tietää tarkemmin Emmett Shearin mietteet päivän polttavista kysymyksistä ja Twitch-palvelun tulevaisuudesta – sekä tietääksesi, mitä Shear oikein tarkoittaa ”live-lähetysten internet-versiolla”, jonka hän näkee olevan suoratoiston seuraava askel.

Muropaketin uusimmat