UUSIMMAT

Cars (PS2, PC, PSP, Xbox, 360)

21.09.2006 16:21 | Tero Lehtiniemi

On pakko myöntää, ettei Pixar Studiosin uusimpaan, Cars-nimiseen animaatioelokuvaan perustuvalta lisenssipeliltä odottanut liikoja. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun ennalta täysin turhalta kuulostava julkaisu paljastui varsin mukiinmeneväksi ajopeliksi.

Tähän on parikin syytä. Ensinnäkään Cars ei ole perinteinen lisenssipeli. Sen tarina ei ole hutera läpileikkaus elokuvan tapahtumista, vaan peli jatkaa siitä, mihin elokuva päättyi. Toteutus on uskollinen elokuvalle, ja ääninäyttelystä vastaavat alkuperäiset Cars-tähdet. Pientä lisenssipeleille ominaista kiirehdintää on kuitenkin havaittavissa.

Carsin peliversion tapahtumat sijoittuvat elokuvan jälkeiseen aikaan, jolloin animaation sankariauto Lightning McQueen on valmistautumassa uuteen kisakauteen. Pelin temmellyskenttänä toimiva Radiator Springsin kaupunki ei ole suuren suuri, mutta tarjoaa mukavan ympäristön bonuspisteiden ja ympäriinsä sijoiteltujen tehtävien suorittamiseen. Grand Theft Auto-vaikutteet rajoittuvat onneksi autoiluun ja vapaaseen pelimaailmaan, sillä meiningiltään peli sopii samanikäisille kuin itse elokuvakin.

Ei tiimiä, tallia

Koska autoista on kyse, liittyy suurin osa tehtävistä tavalla tai toisella kilpa-ajoon. Ajomekaniikka on varsin yksinkertainen, mikä ottaen huomioon pelin animaatiotaustan ja pelin nuoren kohderyhmän, on hyvin ymmärrettävää. Aivan tyystin poissa kikkailu ei onneksi ole. Vaikka peli jo itsessään on varsin helppo, on nuoremmalle peliväellä tarjolla myös entisestään yksinkertaistettu ja helpotettu pelimuoto.

Carsin kovin valtti on se, kuinka paljon Pixar ja pelin tehnyt Rainbow Studios ovat jaksaneet panostaa peliin. Suurinpiirtein kaikki alkuperäisen elokuvan tähdet Paul Newmanista Michael Keatoniin ovat mukana myös pelin dialogissa, ja suoriutuvat tehtävästään erinomaisesti.

 

Pelin ongelmat koostuvat käytännössä pelkästään teknisistä pikkuvioista, joista yksikään ei kuitenkaan ole kovin merkittävä. Muutamia grafiikka- ja animaatiobugeja esiintyy, mutta pääosin pelin graafinen ilme on erinomainen ja elokuvan henkeä mukaileva.

Mikään autopelien uusi messias Cars ei kuitenkaan ole. Se on ensisijaisesti Cars-leffan fanituote, ja mukava paketti Lightning McQueenin tarinasta vielä kiinnostuneille. Pituutta ei kuitenkaan ole liikaa, vaan autojen uudet seikkailut on koettu parissa-kolmessa illassa. Lisenssipeliksi Cars on yllättävän laadukas, mutta täysihintaiseksi peliksi ehkä hiukan liian suppea paketti.

 

Tekijä: Rainbow Studios

Julkaisija: THQ

Pelaajia: 1-2

Testattu: PlayStation 2

Saatavilla: PlayStation 2, pc, PSP, Xbox, Xbox360

Pelin kotisivu: http://www.carsvideogame.com/

Muropaketin uusimmat