Uusimmat

Gears of War (PC)

06.11.2007 12:14 Miikka Lehtonen

Se mikä ei tapa, vahvistaa. Sanonta tuntuu pitävän paikkansa myös pelimaailman puolella, sillä vuoden verran parvilla kärvistelleet PC-pelaajat saavat vihdoin palkintonsa – jos siis ovat vielä hengissä. Viime vuoden parhaisiin peleihin kuulunut Gears of War on nimittäin saapunut, vieläpä sinä parhaana mahdollisena versiona.

PC:n Gears of War on kuin oppikirjaesimerkki siitä, miten konsolipeli pitäisi kääntää PC:lle. Tämä ei toki ole ihme, onhan asialla oleva Epic kuitenkin alkujaankin todellinen hardcore-tason PC-kehittäjä. Muut voivatkin ottaa eeppisestä paketista mallia.

Gearsin perusidea lienee selvä kaikille, jotka eivät ole majailleet kiven alla viimeistä vuotta. PC-käännös jatkaa samalla linjalla – onhan kyseessä kuitenkin pohjimmiltaan sama peli – mutta reilulla lisäsisällöllä varustettuna. Kaikki vuoden aikana julkaistut tasapainotuspäivitykset ovat jo kiinteä osa PC-Gearsia, samoin kuin kaikki uudet, alunperin maksulliset, moninpelikentät- ja tilat.

Tämä olisi jo tarpeeksi monille, mutta ei Epicille. PC-versio lisää Gears of Wariin uuden, mukavan pitkän yksinpeliluvun, jossa pelaaja pakenee rauniokaupungissa Locust-joukkoja. Uusi luku saavuttaa huipennuksensa, kun Delta-ryhmä joutuu vastatusten Brumakin, alkuperäisessä versiossa vain vilahtaneen jättihirviön kanssa. Uusi luku ei petä, vaan on sisällöltään täyttä rautaa.

Rautaa rajalle

Gears of War ottaa myös täyden hyödyn irti PC:n rautamahdollisuuksista. Ilo alkaa ohjausosastolta, sillä peliä voi toki halutessaan pelata vaikkapa Xbox 360 -padilla, mutta parhaaseen ohjaustuntumaan pääsee silti kunnon pelihiirellä. Tähtäystuntuma on aivan eri luokkaa kuin boksilla – joka ei sekään ollut huono – ja otsalaukausten määrä nousee eksponentiaalisesti. Hyvin suunnitellut näppäinohjaukset pitävät huolen siitä, että liikkuminen ja toimiminen eivät tule yhtään padia hankalammiksi.

Alkuperäinen Gears of War ei ollut HD-näytöllä suinkaan ruma peli, mutta PC-versio nousee aivan uusiin sfääreihin. Tarkempi resoluutio, DirectX 10 -tuki ja kehittyneemmät filtterit pitävät huolen siitä, ettei Gears ole ikinä näyttänyt näin hyvältä. Vielä ilahduttavammin peli on suunniteltu tämän hetken pelikoneille, eikä joillekin tulevaisuuden ehkä-laitteistoille. Testikäytössä ollut kone pyöritti DirectX 10-versiota resoluutio ja detailit kaakossa ilman ongelmia. Mikäli käytössä on vähän vanhempaa rautaa, ei silti syytä huoleen – Gears of War näyttää taivaallisen hyvältä, vaikka optioita karsisikin.

Mitäpä sitä turhaan pitkittelemään. Gears of Warin PC-versio ottaa reilun etumatkan vuoden takaiseen Xbox 360 -versioon nähden, aivan kuin sen pitkän kehitysajan jälkeen tulisikin. Uusi lisäsisältö rokkaa ja tuo peliin vähintään toista tuntia lisää kestoa. Jos Gears of War on vielä kokematta ja PC:stä löytyy tarpeeksi vääntöä, peli on ehdottomasti kokemisen arvoinen. 360-veteraanienkin kannattaa harkita, sillä tarjolla on kaikin puolin jouhevampi kokemus – ja myös 1250 täysin uutta saavutuspistettä.

 

Tekijä: Epic
Julkaisija: Microsoft Games
Testattu: Windows Vista, Intel Core 2 Duo E6600+, GeForce 8800 GTS, 2 Gt keskusmuistia
Laitevaatimukset: Windows XP SP2 tai Vista, 2,4 GHz Intel-prosessori tai 2,0 GHz AMD-prosessori, 2 Gt keskusmuistia, GeForce 7900 GTS tai nopeampi DirectX 9.0c -yhteensopiva näytönohjain
Pelaajia: 2-8 (internet)
Pelin kotisivu: http://www.gearsofwar.com/

 

Lue lisää eDomesta

Gears of War – ensituntumat (Xbox 360)

Gears of War (Xbox 360)

Epicin Mark Rein puhuu Gears of Warin tulevaisuudesta

Gears of War – haastattelussa Epic Gamesin pelisuunnittelija Cliff Bleszinski – osa 2/2

Gears of War – haastattelussa Epic Gamesin pelisuunnittelija Cliff Bleszinski – osa 1/2

Gears of War – seuraavan sukupolven konsolisotaa

Gears of War entistä ehompana PC:lle

Öljytkää moottorisahanne, Gears of Warin PC-versio on valmis

Videokuvaa PC:n Gears of Warista