Uusimmat

Ultimate Spider-Man (DS)

27.11.2006 11:16 Tero Lehtiniemi

Aikaisemmin syksyllä pöytäkonsoleille ilmestynyt Ultimate Spider-Man oli vapaaseen maailman sijoittunut toimintaseikkailu, joka perustui saman nimiseen Hämähäkkimies-sarjakuvaan. Ultimate Spider-Man DS on Spider-Man 2 DS:n hengessä tehty sivuttain vierivä tasohyppely, josta äkkiseltään tulee mieleen esimerkiksi mainio Viewtiful Joe-sarja.

Tarinaltaan Ultimate Spider-Manin DS-versio ei juuri eroa alkuperäisestä versiosta, vaan se perustuu edelleen Hämiksen ja Venom-nimisen pahiksen väliseen taisteluun. Kuten pöytäkonsoliversiossakin, myös DS-versiossa Venom on pelattava hahmo, ja noin puolet yksinpelikampanjasta pelataankin lain pimeällä puolella.

Pelillisesti kyseessä on varsin tavanomainen tasohyppely maustettuna asiankuuluvin hämisliikkein ja DS:n kosketusnäytön luovalla käytöllä. Autojen alle jääneet ihmiset pelastetaan esimerkiksi nakuttamalla kosketusruutua nostoon käytettävän voiman lisäämiseksi. Venomilla pelatessa meininki luonnollisesti muuttuu hieman, mutta hahmojen välinen vuorottelu toimii.

Peli näyttää hyvältä sekä itse pelissä että juonta kuljettavissa sarjakuvallisissa välinäytöksissä. Myös kontrollit ovat erinomaisen tarkat, ruudunpäivitys poikkeuksetta sulavaa ja muutenkin tekniikka pelaa. Täysi napakymppi siis? Ei aivan. Peli kärsii samasta ongelmasta kuin pöytäversiokin. Ihmisten pelastamista on nimittäin vaikeutettu aivan tarpeettomasti typerillä ja epärealistisilla aikarajoilla. Muuten valittamista ei juuri ole. Hämähäkkimies-faneille ja vähästä lannistumattomille tasohyppelyiden ystäville Ultimate Spider-Man DS on varsin turvallinen valinta.

 

Tekijä: Vicarious Visions
Julkaisija: Activision
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.ultimatespidermangame.com/