UUSIMMAT

Brexit pelottaa myös pelintekijöitä

25.06.2016 14:00 | Juho Anttila

Britannian eurokansanäänestyksen yllättävä tulos on herättänyt runsaasti ansaittua keskustelua ja huolta tuloksen selviämisestä lähtien. Vaikka peleistä puhuttaessa olisikin mukavampi sivuuttaa politiikka tyystin ja keskittyä itse asiaan, aiheuttaa brittien euroero valitettavasti seurauksia myös pelialalle.

Eurogamer jututti lukuisia brittiläisiä peliyrityksiä ja viesti oli yhtenevä: peliala on ennestäänkin epävarmassa tilassa, eikä Euroopan unionista eroaminen ainakaan helpota tilannetta. Iso-Britannia on merkittävä tekijä pelimarkkinoilla ja useilla isoilla yrityksillä löytyy toimistoja saarivaltion alueella. Paikalliset pelialavaikuttajat pelkäävät, että tulevaisuudessa ulkopuoliset investoinnit pelialaan tulevat olemaan maltillisempia epävarmuuden lisääntymisen vuoksi.

Lyhyellä tähtäimellä vaikutukset eivät vielä välttämättä näy, mutta kun ero realisoituu, vapaan liikkumisen rajoittaminen sattuu pahasti myös ulkopuolelta tuotuun työvoimaan nojaavaan pelialaan. Toisaalta punnan arvon romahtaminen nostaa herkästi pelien ja laitteiden hintoja, mikä puolestaan satuttaa alan voittomarginaaleja. Jotkut tosin spekuloivat pelien hintojen mahdollisesti jopa laskevan.

Joka tapauksessa brittien euroero aiheuttaa myös pelialalle samanlaista epävarmuutta ja huolta kuin mitä temppu tekee laajemmassakin mittakaavassa. Toivottavasti brittiläinen peliala ei kuitenkaan ota liian pahasti osumaa, tuleehan saarivaltiosta paljon mainioita pelejä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

EU tahtoo samat hinnat digikauppoihin läpi Euroopan

EU linjasi ilmaispelisääntöjä – Applea ei kiinnosta

EU-tuomioistuin: käytetyt pelit ovat ok, digitaalisiakin ostoksia voitava jälleenmyydä