Uusimmat

Disneyn kova peliliike harmittaa – suunnitelmat olivat suuria

14.05.2016 16:00 Juho Anttila

Disney täräytti hiljattain melkoisen pelipommin ilmoittamalla lopettavansa oman pelituotantonsa kokonaan. Samalla tämä tarkoitti sitä, että firman lelupelisarja Disney Infinity sai niin sanotusti kuulan kalloonsa. Sisäpiirilähteiden mukaan kaikki eivät ole olleet päätöksestä innoissaan, sillä tekijöillä oli kunnianhimoisia suunnitelmia sarjan seuraavan osan varalle.

Suunnitelmat olivat suuria konkreettisestikin, sillä ajatuksissa oli julkaista sarja 30 sentin korkuisia jättifiguureja. Hintaa yhdelle tällaiselle hahmolle olisi kertynyt nelisenkymmentä euroa. Kehitysputkessa löytyi myös vino pino uusia laajennusosia, jotka jäävät nyt toteutumatta.

Disneyn päätöstä on kritisoitu myös siitä syystä, että Disney Infinity pärjäsi kilpailijoihinsa nähden oikein hyvin. Erään kommentoijan mukaan mieleen ei tule toista AAA-tason hyvin myyvää peliä, joka oltaisiin tapettu samalla tavalla.

Joidenkin spekulaatioiden mukaan Disney oli kuitenkin pulassa muun muassa heikommin kaupaksi menneiden hahmojen kanssa. Lisenssisopimukset edellyttivät, että myös vähemmän tunnetut hahmot saivat omat figuurinsa, jotka eivät sitten kuitenkaan menneet kaupaksi. Disney taisi yliarvioida myös tunnetumpien lisähahmojen menekin, sillä esimerkiksi Hulk-figuuria tuotettiin kaksi miljoonaa kappaletta, joista kaupaksi meni vain puolet.

Yksi yllättävimmistä Disney Infinityn kilpailijoista tuli koko lelupeligenren ulkopuolelta. Disney arveli 7-12-vuotiaiden lasten pelaavan Infinityä samalla, kun vanhemmat pelaajat olisivat viihtyneet aikuisempaan makuun suunnatun Star Wars Battlefrontin parissa. Todellisuudessa myös nuoremmat lapset pelasivat kuitenkin mieluummin Battlefrontia kuin Disney Infinityn Star Wars -seikkailuja, mikä näkyi väistämättä myyntiluvuissa.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: infinity.disney.com

Lisää aiheesta

Disney poistuu pelialalta ja irtisanoo 300 työntekijää

Tähtien sotaa lastenpelinä – arvostelussa Disney Infinity 3.0: The Force Awakens

Lelupelitauko! – ei uutta Disney Infinityä tänä vuonna