Uusimmat

e3Dome: Nintendon uusi konsoli on Wii U

07.06.2011 19:49 Jukka O. Kauppinen

”Emme ole vielä keksineet pelikonetta, joka olisi yhtä kiinnostava ja vetovoimainen niin kasuaalipelaajille kuin hardcore-pelaajille.”

”Uusi pelikoneemme vetoaa myös koviin pelaajiin, mutta vetoaa yhtä lailla aivan kaikkiin. Sen ansiosta kaikki näkevät pelit uudella tavalla.”

”Meidän tarkoituksemme on palvella kaikkia pelaajia”, Iwata pohjusti.

Ja tässä on se meidät kaikki yhdistävä pelikone. Wii U.

Laite, jonka Nintendo uskoo vetoavan niin satunnaisiin peleihin kerran vuodessa koskeviin kuin tosi koviin pelureihin. Aika häröä meininkiä.

Kuten Reggie uuden laitteen nimeä perusteli:

”Meiltä. Sinulle. Meille kaikille.”

Päivitys 19:55:

Raflaavan nimipaljastuksen jälkeen puhuttiin itse laitteesta. Wii U ei ole vain Wiin lisäpalikka, vaan itsenäinen ja uusi konsoli, jonka ohjain on aika ihmeellinen. Siinä kun on kosketusnäyttö ja täydet kontrollit. Näitä myös tarvitaan, sillä tarvittaessa ohjain toimii vaikka laitteen näyttönä. Esittelyvideon perusteella pelit voivat käyttää joko ”isoa televisiotasi HDMI:n kautta”, ohjaimen 6,2 tuuman kosketusnäyttöä tai molempia. Demovideoissa hallittiin Zeldan inventoryä ohjaimen ruudulla, piirrettiin Linkiä piirto-ohjelmalla ja läheteltiin YouTube-videoita ohjaimesta Wii U:n kautta telkkariin. Tässä kuvia!

Suurin riemastuksen aihe saattoi silti olla se, että Super Smash Bros tulee olemaan Wii U:n julkaisupelejä, mutta samalla myös 3DS-peli. Miten tämä sitten toimii? No, se jää nähtäväksi.

Mutta yksi asia on taas kerran nähty. Nintendo kulkee omilla teillään ja raivaa hetteikköön omia polkujaan. Muut vain tekevät samaa kuin ennenkin, vain hieman paremmin ja varastavat sitten Nintendolta niitä ideoita, jotka osoittautuvat superlatiivisen toimiviksi ja myyviksi.

Wii U julkaistaan vuonna 2012.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset

Kaikki uutiset: Sivu 1Sivu 2Sivu 3

Kaikki uutisotsikot: Domen arkisto