Uusimmat

Ensimaistiainen Xbox Liven Wormsista

05.03.2007 12:41 Jukka O. Kauppinen

Legendaaristen Worms-matojen marssi jatkuu uhkeana. Pelin Xbox Live Arcade –versiota odotetaan parhaillaan epätoivon vimmalla, sillä siitä on puhuttu jo ties miten pitkään.. Mutta onneksi se tulee aivan kohta, jo keskiviikkona. Ja ohessa hieman ensimaistiaista tulevasta.

Worms-matojen ristiretkien kuvaaminen Xbox 360:llä on hullu idea. Niin hullu, ettei se voi kuin toimia. Etenkin kun peli on toteutettu sen parhaan Worms-kaavan mukaan, eli tarjolla on klassista sivusta kuvattua 2d-matosotaa eikä mitään modernia 3d-huttua.

Vuonna 1995 päivänvalon nähneet Wormsit ovat viime vuosina muodostuneet pelistudion leipätyöksi, vaikka yrityksen kultavuosina 1990-luvulla omia peli-ideoita riitti runsain mitoin.  Jo 12 vuoden ikään ehtinyt pelisarja on Amigan jälkeen ilmestynyt käytännössä kaikille mahdollisille pelikoneille kännyköistä kotikonsoleihin, jopa N-Gagelle ja Gizmondolle.

Xbox-Wormsin ilmainen Trial-versio mahdollistaa kaksinpelin samalla konsolilla. Useamman pelaajan verkkopeliin tarvitaan ostoversio, joka heruu 800 Xbox-pojolla. Yksinpelikin tietysti löytyy, mutta perinteiseen tyyliin kaverin kyykyttäminen on aina parasta. Ainakin allekirjoittanut voi hyvinkin kuvitella miten Live-Worms nousee vähintäänkin vanhan polven pelaajien suosikki-iltaviihteeksi.

 

 

 

 

 

Todetaan lyhyesti että tosi hyvältä näyttää ja kuulostaa. Ohjaus Xboxin padilla on toteutettu hyvin, äänet ovat ehtaa Worms-melskettä ja matojen lentely ruudulla naurattaa niin mahdottomasti. HD-matoja, voe tokkiisa.

Lue lisää eDomesta:

Worms saapuu Xbox Live Arcadeen

Ei uutta Live Arcade -peliä tällä viikolla, mutta Wormsia lähiaikoina

Worms World Party (N-Gage)

Worms 3D (GC)

Worms: Forts Under Siege (PC, PS2, Xbox)

Worms 4: Mayhem (PS2, Xbox, PC)