Uusimmat

Epic-pomo: tehdään pelien lopuista maksullista lisäsisältöä!

10.11.2008 21:38 Miikka Lehtonen

Maailmaan mahtuu monenlaisia ideoita. Osa on hyviä, osa voi kallistua kumpaan suuntaan tahansa. Osa on myös huonoja. Joskus nämäkään vaihtoehdot eivät riitä, sillä osa ideoista on niin surkeita, että niistä pitäisi antaa vankeusrangaistuksia. Epic-pomolle on tullut tällainen.

Jos pelifirmojen pomoilta kysyttäisiin heidän suurimpia murheenaiheitaan, moni nimeäisi suoraan käytettyjen pelien kaupittelun. Suuret pelikauppaketjut tekevät hyvää bisnestä myymällä pelaajien käytettyjä pelejä, mistä ei tietenkään kilahda penniäkään itse kehitystiimin taskuun. Tarttis tehrä jottai, kuten vanha kansa sanoi.

Epic-pomo Mike Capps on keksinyt ideaan niin kammottavan ratkaisun, että järkyttynyt kirkaisuni kuului Turusta Tampereelle asti. Älkää siis ihmetelkö, jos kuului outoja.

”Olen puhunut monien kehittäjien kanssa, jotka sanovat, että jos pelaaja haluaa taistella pelin loppupomoa vastaan, hänen pitäisi mennä verkkoon ja maksaa 20 taalaa. Uuden pelin ostaja saisi lopputaistelun ilmaiseksi. Me emme saa rahaa jos joku vuokraa pelimme, emmekä saa rahaa jos joku ostaa pelin käytettynä. Näitähän myös riittää, sillä Gearsia on pelannut tuplasti enemmän ihmisiä kuin olemme myyneet pelejä.”

Ongelma on varmasti ikävä ja tuntuva, mutta voin heti alkuun todeta, että nyt ollaan menty niin kauas hakoteille, että kohta vastaan tulee Andeille syöksyneitä rugby-joukkueita ja näiden lentokoneita, sekä Atlantiksen kadonnut manner. Kääntykää takaisin.

Lisää aiheesta

Epic Games vakuuttaa: PC on yhä sydämissämme

Epic Games huolissaan pelitalojen teknologiariippuvuudesta

Epic: Microsoft on online-pelaamisen kingi

Päätyykö Epic Games leffafirman omistukseen?

Lue myös

Arvostelu: Far Cry 2 (PC, PS3, 360)

Left 4 Dead – zombin nälkä kasvaa (PC, 360)

Marcus Fenixin ääninäyttelijä: ihmiset tunnistavat minut jo äänestäni

Muropaketin uusimmat