Uusimmat

Europa Universalis IV julkistettiin – katso video (päivitetty)

12.08.2012 13:30 Juho Anttila

EU3

Raskaiden strategiapelien ystäville on taas luvassa herkkua, sillä kokemattomia kasuaalipelaajia välipalaksi haukkaava Europa Universalis -pelisarja saa vihdoin virallista jatkoa. Jos lisälevyjä ei lasketa mukaan, edellisen Europa Universalis -pelin julkaisusta onkin kulunut jo viisi vuotta.

Vähemmän yllättävästi nimeä Europa Universalis IV kantavasta pelistä ei vielä riittänyt juuri tietoja jaettavaksi. Peliä kehittävän Paradox Interactiven mukaan luvassa on kuitenkin enemmän historiallisia maita kuin he ovat koskaan aiemmit tarjonneet pelattavaksi. Europa Universalis 3 sisälsi yli 300 pelattavaa maata, joten jatko-osan valikoima tulee olemaan sangen hurja.

Valitettavasti siinä olikin kaikki, mitä Paradoxilla oli aiheesta kerrottavana. Lisätietoja saadaan toivottavasti ei niin kovin kaukaisessa tulevaisuudessa. Sitä odotellessa nauttikaa teaser-tyylisestä julkaisutrailerista:

Päivitys: Lisätietoja ei jouduttukaan odottamaan kovin pitkään. Strategy Informer on julkaissut alustavan listan odotettavissa olevista uusista ominaisuuksista. Jo ennestään tutun hyvin vapaan pelaamisen lisäksi uusi Europa Universalis tulee sisältämään muun muassa aivan uuden monarkkijärjestelmän. Peliin on lisätty myös yli tuhat historiallista johtajaa ja yli 4000 monarkkia.

Peli kattaa runsaan 300 vuoden ajanjakson. Pelattavia maita on yllä mainitusta poiketen luvassa yli 250. Myös kauppajärjestelmä on rakennettu täysin uusiksi. Toki peli on myös täysin modattavissa. Valitettavasti uutta Europa Universalista joudutaan odottamaan vielä hetken verran, sillä tällä hetkellä julkaisun odotetaan tapahtuvan ensi vuoden kolmannella neljänneksellä. Strategy Informerin uutinen aiheesta löytyy täältä.

Lähde: GameSpyn uutinen aiheesta

Lisää aiheesta

Europa Universalis III laajenee

Paradox tarjoilee maistiaisia kuudesta tulevasta PC-pelistään

Islamin soturit levittävät oikeutta vääräuskoisille

Lue myös

PES 2012: Pro Evolution Soccer 3D (3DS)

Illuusio: Peliteollisuus matkustaa itään

Propilkki on vedenjakajalla – ”jotain suurta pitäisi tehdä”

Blizzard varoittaa: Battle.net haxattiin

Muropaketin uusimmat