UUSIMMAT

Far Cry 3: Blood Dragon ylitti odotukset ja avasi Ubisoftin silmät

10.09.2013 16:00 | Miikka Lehtonen

Alkuvuoden iloisimpiin yllätyksiin kuulunut Far Cry 3: Blood Dragon yllätti muutkin kuin pelaajat, sillä Ubisoftillakin hämmästellään sen mainioita myyntejä. Ne olivat sen verran tiukat, että edessä on muutos toimintamalleihin: lisää tällaista!

Far Cry 3: Blood Dragon oli aika uudenlainen pelikehitysprojekti, jota voisi kutsua vaikka mini-AAA:ksi. Pieni, mutta ammattitaitoinen porukka teki firman täydellä tuella ja omilla Far Cry 3 -työkaluillaan sivuprojektin, joka oli sen verran persoonallinen ja erikoinen, että harva kustantaja olisi katsonut edes sen suuntaan. 80-luvun paskaleffoja mukaillut toimintapläjäys löysi yleisönsä sen verran hyvin, että myynneissä liikutaan jo miljoonan kappaleen paremmalla puolella.

Niinpä jatkoa on tulossa. Ei välttämättä Blood Dragonille, mutta yleisesti. Samanlaisia pieniä projekteja, joissa kehitystiimi saa aika vapaat kädet levitellä siipiään ja kokeilla uusia ja erikoisia asioita. Ubi-pomo Yves Guillemot:

”Merkittävä muutos on se, että digimyyntien määrä on kasvanut. Voimme julkaista pelejä, jotka ovat kooltaan pieniä, mutta innovaatioarvoltaan suuria, koska niiden ei tarvitse miellyttää suuria pelaajaryhmiä. Voimme kohdistaa pelejä pienille porukoille, jotka haluavat tietynlaisia pelikokemuksia. Tulette näkemään tätä enemmän ja enemmän tulevaisuudessa.”

Hyvältä kuulostaa! Ja niin tekee tämäkin:

 

Lähde: PC Gamer

Lisää aiheesta

Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat