Uusimmat

Hyvästi, Halo-elokuva?

20.10.2006 14:44 Miikka Lehtonen

Hei hei, Halo!Paljon kohuttu mutta heikosti edistynyt Halo-elokuva on historiaa. Syynä töpselin kiskaisemiseen seinälle on se vanhin ja väsynein motiivi: raha.

Sekä Universal Studios että Fox ovat virallisesti hylänneet projektin elokuvan budjetin kohottua mauttomiin mittasuhteisiin. Kokematon ohjaaja ja huono sopimus viimeistelivät elokuvan kohtalon.

Alustavasti ensi vuodeksi suunnitellun elokuvan budjetti oli viimeisten tietojen mukaan lähestymässä 200 miljoonan dollarin haamurajaa. Vertailun vuoksi elokuvahistorian kalleimpiin elokuviin lukeutuva Pirates of the Caribbeanin jatko-osa maksoi 225 miljoonaa taalaa ja oli huomattavasti Haloa varmempi sijoituskohde.

Studiot olivat lisäksi vankeina sopimuksessa, jonka mukaan Microsoft olisi kuitannut tililleen 10% elokuvan tuotosta, tehden korkeasta riskistä vielä suuremman. Homman viimeisteli ohjaajaksi kiinnitetty Neil Blomkamp, joka ei ole ohjannut vielä ainuttakaan täysimittaista elokuvaa.

Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että projekti voidaan vielä herättää henkiin, joskin jo kahden studion hylättyä elokuvan sen mahdollisuudet tulla tehdyksi eivät ole kummoiset. Pelielokuvat eivät ole perinteisesti tuottaneet juuri voittoa, joten megabudjetti tuntunee sietämättömältä. Loppujen lopuksi menetys ei ole välttämättä suuri, sillä pelielokuvat eivät ole myöskään olleet kovin laadukkaita.

Wikipedia: List of films based on video games

 

Haluaisitko edes nähdä Halo-elokuvaa?

Katso tilanne vastaamatta